Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Mijdrecht krijgt glasvezelnetwerk

Datum: 14 april 2022
Bron: De Groene Venen

Feest in het Glasvezel Informatiepunt van DELTA Fiber Netwerk in de Lindeboom in Mijdrecht. Het is gelukt om de minimale deelname voor Mijdrecht te behalen. Genoeg inwoners hebben JA gezegd tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en hebben een abonnement afgesloten bij één van de vier telecomaanbieders.

“We zijn blij dat we dankzij een intensieve glasvezelcampagne in het dorp, met voorlichtingsbijeenkomsten én met lokale ambassadeurs de inwoners van Mijdrecht enthousiast hebben kunnen maken voor glasvezel. Heel binnenkort starten we met de aanleg. Volgende week maken we daarover nadere bijzonderheden bekend,” aldus projectleider Sonja Jansma van DELTA Fiber Netwerk.

Inmiddels is het team van start gegaan om ook de huishoudens in Wilnis Veenzijde aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Ook hier komen drie informatieavonden, twee in de Willisstee in Wilnis op 20 en 25 april vanaf 19 uur en één onlinebijeenkomst op 28 april, waarvoor men zich kan aanmelden via www.deltafibernetwerk.nl/gebieden/wilnis-veenzijde/.

Iedereen die wil, krijgt een glasvezelaansluiting in Mijdrecht

Alle inwoners van Mijdrecht komen in aanmerking voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk.  Deze keuze is gemaakt, omdat op deze manier alle woningen een aansluiting krijgen op het netwerk van de toekomst. De straten hoeven maar één keer open.  

Coulance tot 1 juni  

Iedereen zonder een abonnement krijgt nog tot 1 juni aanstaande de tijd om kosteloos een abonnement af te sluiten bij één van de telecomaanbieders die genoemd worden op onze website gavoorglasvezel.nl.  

Na 15 juni betalen inwoners € 350,- aansluitkosten. Heeft een inwoner na de aanleg de glasvezelaansluiting niet in huis laten aanleggen? Dan betaalt men naast de € 350,- aansluitkosten ook nog eens € 300,- aanlegkosten. Voor vragen kunnen inwoners terecht bij het Glasvezel Informatiepunt aan De Lindeboom 5 in Mijdrecht. Deze blijft nog tot in ieder geval 1 juni open.  

Bouw inloopavonden 

Natuurlijk snappen we dat er bij inwoners (ook de inwoners zonder abonnement) de nodige vragen leven over onder andere het glasvezelnetwerk, de abonnementen, maar vooral ook de aanleg en hoe dit in z’n werk gaat. Vandaar dat we 29 april aanstaande een bouw inloopavond organiseren. Hier zijn wij aanwezig voor vragen over het glasvezelnetwerk en de aannemer is aanwezig om vragen over de aanleg te beantwoorden. Inwoners kunnen tussen 19 en 21 uur gewoon binnenlopen met alle vragen die ze hebben. We houden deze inloopavond in ’t Oude Parochiehuis, Bozenhoven 152 te Mijdrecht. Natuurlijk is iedereen ook welkom om hulp te krijgen bij het afsluiten van een abonnement.  

laatst bijgewerkt op: 14 apr 2022 09:01Family Mijdrecht

Sonja Jansma (links) en Yldau Walta bij het glasvezel informatiepunt in De Lindeboom in MijdrechtSonja Jansma (links) en Yldau Walta bij het glasvezel informatiepunt in De Lindeboom in Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht