Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie schiet bij onderzoek in Uithoorn, meerdere aanhoudingen

Datum: 15 april 2022
Bron: Petershotnews.nl / RTV Utrecht

De politie heeft drie inbraakverdachten aangehouden na het lossen van waarschuwingsschoten in een woonwijk. De mannen uit onder meer Utrecht en Bilthoven zijn vermoedelijk op heterdaad betrapt bij een inbraak in Uithoorn. Dat gebeurde vrijdagavond en is 24 uur later in een persbericht bekendgemaakt.

Volgens de politie horen de verdachten - een 27-jarige Utrechter, een 26-jarige man uit Bilthoven en een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats - bij een groep inbrekers in de regio Den Haag. Daar wordt al langer onderzoek naar gedaan en deze mannen werden vrijdagavond door agenten geobserveerd bij een huis aan de Constantijn Huygenslaan in Uithoorn. Omdat het erop leek dat ze een kraak hadden gezet besloot de politie ze te arresteren.

Bij de arrestatie zag de politie zich genoodzaakt om een aantal keer te schieten, om de verdachten ervan te overtuigen dat ze zich maar beter konden laten inrekenen. De drie verdachten zijn opgepakt. Een vierde verdachte wist te ontkomen. De recherche roept de hulp van het publiek in om informatie en eventueel camerabeelden te delen, omdat er geen signalement bekend is.
De politie-eenheid die het inbraakonderzoek deed en de tumultueuze arrestatie verrichtte komt uit Den Haag. Gewoonlijk treden in het Noord-Hollandse Uithoorn agenten van de eenheid Amsterdam op.

laatst bijgewerkt op: 17 apr 2022 11:34Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht