Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen speelt gewestelijke vaardigheidstoets

Datum: 16 mei 2022
Bron: Ingezonden stukken

Het brandweerkorps van Vinkeveen heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de gewestelijke ronde  van de vaardigheidstoets in Groenekan. De ploeg had zich bij de provinciale wedstrijd eerder dit jaar in Linschoten hiervoor weten te kwalificeren. Het team kreeg dit keer te maken met een ongeval bij bedrijf met een landbouwvoertuig. Door een shovel werd een grote container op een dieplader geladen waarbij de container er echter af schoof en een medewerker eronder bekneld raakte.

Bij aankomst werd de ploeg opgevangen door een persoon welke in de aangrenzende loods aan het lassen was aan een crossauto. Door de klap van het ongeval had de auto vlam gevat en de man een brandwond opgelopen. De brand in de auto kon snel worden geblust waarna de ploeg aan de slag kon met het stabiliseren van de container welke schuin op de trailer lag. Het slachtoffer welke met zijn benen onder de kopzijde van de container bekneld zat had aan beide benen een slagaderlijke bloeding opgelopen  welke kon worden afgekneld door het aanbrengen van twee tourniquets.

Nadat de container goed was gestabiliseerd kon deze met behulp van dubbele hefkussens de gewenste hoogte worden opgetild en het slachtoffer worden bevrijd. Hiermee zat de inzet er voor de ploeg op en kon er worden ingepakt. Mede door het warme weer was het een behoorlijk zware inzet voor het team. Bij de prijsuitreiking bleek van de tien deelnemende ploegen een zesde plaats te zijn behaald wat helaas dit keer niet genoeg was voor deelname aan de halve finales.

De wedstrijdploeg bestond uit:

Bevelvoerder Oscar van Kouwen
Chauffeur / Pompbediende Joep Kuijper
Nummer 1 Jesper Rijnders
Nummer 2 Martin Pothuizen (ingevallen voor Yordi Börger) 
Nummer 3 Mischa Börger
Nummer 4 Jelle Oldenburger

laatst bijgewerkt op: 16 mei 2022 07:56Karwei Vacatures Mijdrecht
Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht