Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Boeren demonstreren in Mijdrecht tegen stikstofplannen

Datum: 16 juni 2022
Bron: RTV Utrecht

Enkele tientallen boeren hebben woensdagavond gedemonstreerd bij het gemeentehuis in Mijdrecht. Ze zijn boos over de door het kabinet aangekondigde stikstofplannen, die betekenen dat sommige boeren moeten stoppen met hun werk.

Tekst: RTV Utrecht 

De boze boeren namen ook enkele trekkers mee. Daarop waren borden bevestigd met teksten als: 'Met dit beleid worden boeren verleden tijd' en 'Boeren naar de kloten door stikstofidioten'. De actievoerders stonden vanaf een uur of 20.00 op het Raadhuisplein, waar het gemeentehuis van De Ronde Venen is gevestigd.

Volgens een verslaggever hielden enkele agenten de demonstranten in de gaten. De actie was vooraf aangekondigd via sociale media.

Boeren vrezen voor voortbestaan

Vorige week maakte Stikstof-minister Christianne van der Wal de stikstofplannen bekend. Veel boeren moeten het veld ruimen om de uitstoot van stikstof tegen te gaan. De plannen leidden tot veel boosheid bij boeren. Ze zochten minister Van der Wal thuis op. Ook is een bezoek van Landbouw-minister Henk Staghouwer aan Renswoude afgezegd uit angst voor veiligheidsproblemen.

Niet alleen de boeren zijn kritisch. Ook coalitiepartijen VVD en CDA zijn niet eensgezind over de stikstofambities van het kabinet. Binnenkort buigt de Tweede Kamer zich over de plannen.

laatst bijgewerkt op: 16 jun 2022 08:31Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht