Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen naar kwartfinale

Datum: 21 juni 2022
Bron: Ingezonden stukken

De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft tijdens de kwalificatiewedstrijd afgelopen zaterdag in Nijkerk een verdienstelijke derde plaats behaald. Hiermee heeft de ploeg zich geplaatst voor deelname aan de kwartfinale in de klasse aspiranten Lage druk!

Het team onder leiding van bevelvoerder Corné Huijbreghs kreeg de melding van een bedrijfsbrand waarbij brand was ontstaan in het ventilatiesysteem. Door het ventilatiekanaal had de brand zich uitgebreid naar een naastgelegen hal. Bij aankomst werd door de aanvalsploeg een binnenverkenning in de hal uitgevoerd en ondertussen verzorgde de waterploeg samen met de pompbediende de waterwinning.

Vanwege het erg warme weer mochten de deelnemende teams zonder blusjas en helm de wedstrijd spelen, maar was het toch een pittige klus. Nadat de locatie van de brand bekend was kon door de inzet van twee stralen op zowel de brandhaard als de uitbreiding de brand volledig worden geblust. Nadat alle materialen weer waren ingepakt en over de finish waren gebracht zat de wedstrijd er voor de ploeg op en was het wachten op de prijsuitreiking.

Bij de prijsuitreiking aan het einde van de middag in de brandweerkazerne van Nijkerk werd bekend gemaakt dat van de negen deelnemende ploegen het team uit Vinkeveen op een hele mooie derde plaats was geëindigd! Door deze eindklassering mag de ploeg deelnemen aan de kwartfinale welke zal worden gehouden op 2 juli a.s. in Deventer.

Ben je minimaal 12 jaar en geïnteresseerd in de jeugdbrandweer? Mail dan naar vinkeveen@jeugdbrandweer.nl

De wedstrijdploeg bestond uit:

Bevelvoerder Corné Huijbreghs
Pompbediende Björn Post
Nummer 1 Matthijs Kok
Nummer 2 Marit van Wijk
Nummer 3 Jelmer Kok
Nummer 4 Thomas Huijbreghs

laatst bijgewerkt op: 21 jun 2022 07:19Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht