Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Hulpdiensten vinden hennepkwekerij bij grote brand in Mijdrecht

Datum: 27 juli 2022
Bron: 0297.nl

Bij een bedrijf op het industrieterrein in Mijdrecht is woensdagmiddag een grote brand uitgebroken. In het pand is een grote hennepplantage aangetroffen.

De brandweer van Mijdrecht probeert sinds 15:00 uur samen met de blusgroepen van Vinkeveen, Maarssen, Nieuwer ter Aa, Loenen aan de Vecht en Kockengen het vuur een halt toe te roepen.

Volgens ooggetuigen komt er rook uit een loods. Het naastgelegen bedrijf dat met natuurlijke kruiden werkt, is ontruimd. Het pand waar het vuur is ontstaan, lijkt volgens berichten recent verhuurd. De politie laat woensdagavond weten dat hulpdiensten een hennepplantage hebben aangetroffen. Dit zegt niets over de oorzaak van de brand, die wordt verder onderzocht.

De brandweer hield het pand dicht, in de hoop de brand 'te smoren'. Het was te gevaarlijk om naar binnen te gaan, liet een woordvoerder van de veiligheidsregio via Twitter weten.

Zeer grote brand

Van een uitslaande brand of een grote rookwolk lijkt geen sprake. Toch spreekt de brandweer inmiddels van een 'zeer grote brand', waardoor er meer brandweerwagens ter plekke komen. Dit heeft in dit geval weinig te maken met de hoeveelheid vlammen, maar is vanwege de oppervlakte van het pand.

laatst bijgewerkt op: 27 jul 2022 19:23Karwei Vacatures MijdrechtTerug

Karwei Vacatures Mijdrecht