Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Bouw Mijdrechtse starterswoningen begint binnenkort

Datum: 01 september 2022
Bron: 0297.nl

De oplettende Mijdrechter heeft het in de gaten: het is al een tijdje stil op de plek waar ooit de Twistvlied-basisschool stond. Begin 2021 tekende toenmalig wethouder Rein Kroon voor de verkoop van de locatie. Ontwikkelaar HSB Bouw begon gelijk met de sloop en binnen een paar weken was de school met de grond toe gelijkgemaakt. Daarna bleef het stil.

door de nieuwsredactie van 0297.nl

De plannen op de locatie zijn duidelijk: het bouwen van 24 starterswoningen en 26 sociale huurwoningen. Door de ontwikkelingen in de wereld heeft HSB gemerkt dat de kosten in zes maanden zo'n 18% zijn toegenomen. Hoewel er op de bouwlocatie dus weinig is gebeurd, zijn achter de schermen de ontwikkelaar, de woningcorporatie en de gemeente al maanden in overleg over hoe de prijsstijgingen voor alle partijen beheersbaar blijven.

Prijzen gaan omhoog

Deze week werd bekend dat alle partijen water bij de wijn hebben gedaan. Woningcorporatie Cazas Wonen (voorheen: GroenWest) is bereid meer geld voor de bouw van de woningen te betalen, op voorwaarde dat de gemeente toestaat dat de uiteindelijke huur hoger mag worden dan eerder werd afgesproken. Omdat het relatief kleine appartementen worden, zaten er grenzen aan de huurprijzen. Deze grenzen vervallen nu, waardoor voor alle 26 huurwoningen de maximale socialehuurprijs van 763 euro gerekend mag worden, mits de woningen voldoen aan het puntensysteem. Wat de precieze huurprijzen worden, is nog niet bekendgemaakt.

Ook de prijzen van de koopwoningen gaan omhoog. Deze zouden maximaal 160.000 euro (vrij op naam) gaan kosten. De ontwikkelaar heeft nieuwe afspraken met de gemeente gemaakt. De bedragen liggen nu tussen de 160.000 (31 m²) en 199.900 euro (44,4 m²). De klimaatinstallatie, waaronder een warmtepomp en zonnepanelen, kunnen worden afgekocht voor 22.700 euro. Het afwerkingspakket van de keuken en badkamer start op 12.750 euro. Dat betekent dat de meeste woningen in totaal rond de 230.000 euro gaan kosten.

Sneller bouwen en verkopen

Halverwege september zal de start van de bouw plaatsvinden. Volgende maand, in oktober, komen de woningen te koop. Dat is een stuk eerder dan begin volgend jaar, wat eerst het plan was. HSB Bouw wil dit moment naar voren halen vanwege de stijgende hypotheekrente. De 24 koopwoningen worden als eerste aangeboden via lokale media. De 26 sociale huurwoningen worden afgenomen door Cazas Wonen en later aangeboden via Woningnet. Eind 2023 worden naar verwachting de woningen opgeleverd.

Benieuwd naar de details van de koopwoningen? Bekijk de prijslijst.

laatst bijgewerkt op: 1 sep 2022 16:59Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht