Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Achtervolging over A2 stopt bij Amsterdam, politiehond bijt

Datum: 09 september 2022
Bron: Petershotnews.nl / AT5

De politie heeft vanavond met een groot aantal politieauto's een auto achtervolgd op de A2. De achtervolging eindigde bij knooppunt Amstel, waar twee verdachten opgepakt werden. 
Op beelden van verschillende inzittenden van auto's is te zien dat er zeker vijftien politiewagens bij de achtervolging betrokken waren. Een woordvoerder van de Amsterdamse politie laat weten dat de achtervolging al in de regio Rotterdam begonnen was. 

Een woordvoerder van de Rotterdamse politie zegt dat er een melding was binnengekomen over een man met een vuurwapen, die in een auto in Krimpen aan den IJssel zat. "We nemen dan natuurlijk het zekere voor het onzekere, want elk vuurwapen op straat is er een teveel."

De bestuurder van de auto wilde niet stoppen. Het leidde tot een achtervolging, waarbij steeds meer politiewagens zich aansloten. "Tijdens de achtervolging werd er van alles uit de auto gegooid", vertelt de politiewoordvoerder. "Dus ik kan me voorstellen dat dat enige hinder heeft opgeleverd. Want het is niet echt veilig." 

Meerdere rijstroken werden met rode kruisen afgezet. Bij knooppunt Amstel lukte het dus om de auto te stoppen. Een van de twee inzittenden werkte niet mee bij de aanhouding. Hij is daarom gebeten door een politiehond.

Er is in de auto niets strafbaars gevonden. Agenten doen daarom nog onderzoek langs de route van de achtervolging. Mogelijk ligt het vuurwapen dat gezien werd ergens in een berm.

Tijdens de aanhouding van de twee werd de A2 korte tijd helemaal afgesloten. De A2 is inmiddels weer vrij, laat Rijkswaterstaat Verkeersinformatie weten.

laatst bijgewerkt op: 9 sep 2022 21:10Karwei Vacatures Mijdrecht

Vanaf Abcoude is een grote politiemacht onderweg naar de verdachte autoTerug

Karwei Vacatures Mijdrecht