Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Abcoudenaar (22) reed in op politieauto en bespuugde agent bij Apeldoorn: celstraf en tbs

Datum: 24 september 2022
Bron: Ad.nl

Een 22-jarige man uit Abcoude is veroordeeld tot twee jaar cel en tbs met dwangverpleging. Hij ramde op 1 februari met zijn auto na een wilde achtervolging op de A50 tussen Vaassen en Apeldoorn een politiewagen en spuugde een agent in diens mond na zijn aanhouding, bij Beemte Broekland. Het vonnis is gelijk aan de eis.

Tekst: Ad.nl

 

Tbs is de enig passende maatregel om herhaling te voorkomen, zegt de rechtbank. Ook omdat de verdachte, woonachtig in Abcoude, niet wil meewerken aan een behandeling.

Melding

De politie had op 1 februari van dit jaar een melding gekregen dat de verdachte zijn vriendin om het leven zou gaan brengen. Zijn auto werd door politie opgemerkt, maar de man negeerde diverse stoptekens en ging ervandoor.

Met de politie achter hem aan stopte de man opeens midden op de A50, om na twintig seconden weer verder te rijden. Na een achtervolging, waarbij meerdere politievoertuigen waren betrokken, volgde een crash.
 
Op weg naar het politiebureau in Apeldoorn werd de verdachte steeds bozer. Ook omdat hij al vaker met de politie in aanraking was geweest en daarbij, zo zei hij tijdens de strafzaak, steeds heel slecht was behandeld.

Doden

Volgens het Openbaar Ministerie ging het om een poging tot doodslag, een mishandeling en een vernieling. En op alle punten gaat de rechtbank daar in mee. De verdachte wordt zwaar aangerekend dat hij na een mislukte poging alsnog op een politie-auto inreed. Daarbij is het niet te danken aan de verdachte dat er geen doden zijn gevallen, zegt de rechtbank.

Volgens deskundigen is de Abcoudenaar verminderd toerekeningsvatbaar en ook dat heeft de rechtbank meegenomen bij het bepalen van de straf. Aan de slachtoffers moet hij ongeveer 2000 euro betalen.

laatst bijgewerkt op: 24 sep 2022 12:10Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht