Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Mijdrecht krijgt dit jaar weer een ijsbaan

Datum: 28 september 2022
Bron: 0297.nl

It giet oan! Deze winter kun je de ijzers onderbinden op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Vanaf 10 december is het plein tot en met de kerstvakantie het toneel van ijskoude taferelen. De winkeliers van Mijdrecht Dorp realiseren samen met onder meer betrokken ondernemers en de gemeente een ijsbaan van wel 35 meter lang en 16 meter breed.

Misschien heb je al eerder iets van deze ideeën opgevangen want de organisatoren zijn al sinds begin van het jaar bezig om genoeg geld op te halen. Nu dat gelukt is worden er steeds meer details van het evenement bekend.

Er zijn maar weinig mensen die voor hun lol gaan schaatsen in de regen. Daarom wordt de ijsbaan deels overdekt. Het deel van de baan dat aan de Dorpsstraat grenst is in de buitenlucht. Daar kun je een rondje om het carillon schaverdijnen. En winkelende mensen kunnen het winterse tafereel vanuit de straat aanschouwen.

In een fijne, verwarmde tent aan de andere kant van de ijsbaan kan je terecht voor de koek en zopie. De lokale horeca werkt met elkaar samen voor de bereiding van heerlijke chocomel en snacks.

De ijsbaan kan niet gerealiseerd worden zonder de hulp van alle betrokken partijen. Op www.ijsbaanmijdrecht.nl/sponsor staat de waslijst aan helpende handjes. De organisatoren zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor het ijsonderhoud, toegangscontrole en schaatsuitgifte. Heb je in december en januari wat dagen over en lijkt dit je leuk? Meld je aan via www.ijsbaanmijdrecht.nl/word-vrijwilliger 

laatst bijgewerkt op: 28 sep 2022 14:04Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht