Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Getuigen gezocht: Hakenkruizen langs Abcouds weiland

Datum: 14 oktober 2022
Bron: 0297.nl

De huurder van een stukje weiland aan de rand van Abcoude is in shock. Er zijn hakenkruizen getekend op de keet die in het gras staat. "Dit is gericht tegen het geloof, tegen ons ras. Sinds de Tweede Wereldoorlog staat een hakenkruis voor de vernietiging van alle Joden," vertellen naasten van de huurder, die allemaal van Joodse komaf zijn.

door de nieuwsredactie van 0297.nl

'Dit is persoonlijk'

Al ruim tien jaar heeft de huurder een plekje voor wat pony's vlakbij het Abcoudermeer. Daar staat ook een kleine stal en een soort pipowagen. Er liggen spullen voor de verzorging van de dieren in. "Degene die dit heeft gedaan, is doelbewust over een hek met sloten geklommen en heeft moeite moeten doen om door het weiland te lopen. Als dit soort symbolen op een muur langs een openbare weg waren getekend, zou je nog kunnen denken dat het 'gewoon' vandalisme is. Maar dit is persoonlijk. Dat kan niet anders," zo leggen familieleden uit.

Antisemitisme

De huurder is er kapot van en heeft er niet van kunnen slapen. Betrokkenen hebben geen idee waarom dit is gebeurd en wie het heeft gedaan. De politie heeft foto's gemaakt. De symbolen zijn erop gekrijt, daarom vertelden agenten dat het waarschijnlijk geen vandalisme is. Voor de betrokkenen voelt het als bedreiging en antisemitisme. Daarom is er inmiddels aangifte gedaan.

Ook wordt er gezocht naar getuigen. Men is er vrij zeker van dat de hakenkruizen getekend zijn op vrijdag 7 oktober tussen 9 en 10.30 uur. Voor die tijd hebben getuigen nog niets gezien, en na dat tijdstip stonden de haatdragende symbolen op de keet. Mensen die iets opvallends hebben gezien op of rondom het weiland, worden gevraagd contact op te nemen met de politie of deze redactie.

laatst bijgewerkt op: 14 okt 2022 08:33Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht