Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen in finale derde van Nederland

Datum: 13 oktober 2022
Bron: Ingezonden stukken

De jeugdbrandweer van Vinkeveen is tijdens de landelijke finale wedstrijd op zaterdag 8 oktober jl. in Hoogeveen in de top drie van Nederland geëindigd. In een bijzondere finale wedstrijd werd door een goede inzet een prachtige derde plaats behaald waarmee het team heeft laten zien dat het opnieuw tot de beste ploegen van Nederland behoort.

Na het succesvol doorlopen van de kwalificatiewedstrijd, de kwart- en de halve finale behaalde het team evenals in 2018 en 2019 de landelijke finale in de klasse Aspiranten Lage Druk. In deze finale kreeg de ploeg te maken met een brandmelding na een inbraakalarm in een bedrijfsgebouw. Bij aankomst bleek een inbreker zich nog in het pand te bevinden welke op meerdere plaatsen brand had gesticht. De inbreker moest eerst door de politie worden aangehouden voordat de ploeg het pand kon betreden. Twee kleine brandhaarden konden snel worden afgeblust, maar bij de derde brandhaard werd tevens een acetyleenset aangestraald waarbij de nodige voorzichtigheid was vereist. Na afloop van de wedstrijd overheerste al een tevreden gevoel, maar bleef het afwachten tot de prijsuitreiking.

Tijdens de prijsuitreiking nam naarmate deze vorderde de spanning steeds meer toe en werd bekend dat de ploeg dit jaar opnieuw bij de top drie eindigde! Een unieke prestatie in de historie om wederom bij de beste ploegen van Nederland te behoren is het hele korps van Vinkeveen uiteraard super trots!

De wedstrijdploeg bestond uit:

Bevelvoerder Corné Huijbreghs
Pompbediende Björn Post
Nummer 1 Matthijs Kok
Nummer 2 Marit van Wijk
Nummer 3 Jelmer Kok
Nummer 4 Kevin Buitendam
Reserves Thomas Huijbreghs en Marco Smit

laatst bijgewerkt op: 13 okt 2022 20:07Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht