Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Explosie blaast portiek op in Wilnis, bewoners kunnen niet terug naar huis

Datum: 16 oktober 2022
Bron: Petershotnews.nl

In de nacht van zaterdag op zondag hebben nog onbekenden een explosie veroorzaakt in een portiek aan de Burgemeester de Voogtlaan in Wilnis.

Rond 1.30 uur werden bewoners opgeschrikt door een enorme knal en vervolgens een rookmelder die af ging. Buurtbewoners namen direct poolshoogte en zagen dat er nog een vloeistof brandde op de eerste etage van de portiek en begonnen direct met blussen. De politie en brandweer kwamen ter plaatse en stelde direct een onderzoek in. 

De portiek is totaal verwoest, het stucwerk van het plafond is naar beneden gekomen en alle tegels zijn van de muren. Ook is door de explosie een raam kapot gegaan. Het glas lag voor de woningen op auto's, de weg en het grasveld. 

Ontruiming

Het huizenblok werd ontruimd en de gemeente werd opgeroepen om onderdak te regelen voor al deze bewoners. Uiteindelijk vonden alle bewoners een slaapplek bij vrienden of familie. 

EOD

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om onderzoek te doen. Rond 4.10 uur werden alle woningen in heb blok, die niet via de portiek te betreden zijn vrijgegeven. De vier woningen bij de portiek blijven niet toegankelijk. De politie zal de hele nacht het pand bewaken en zal ook zondag nog bezig zijn met onderzoek.

Ook is direct een onderzoek gestart naar de daders.

laatst bijgewerkt op: 16 okt 2022 09:30Karwei Vacatures Mijdrecht

Via 0297.nl
Het raam in de portiek is naar buiten geƫxplodeerdHet raam in de portiek is naar buiten geƫxplodeerd
De ravage in de portiekDe ravage in de portiekSinds zondagmorgen wordt er onderzoek gedaanSinds zondagmorgen wordt er onderzoek gedaanTerug

Karwei Vacatures Mijdrecht