Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Mailo redde zijn zusje Lexie (2) van de verdrinkingsdood

Datum: 18 november 2022
Bron: De Groene Venen

Mailo kreeg deze week hoog bezoek in zijn klas op Jenaplanbasisschool Vlinderbos in Wilnis. Joost Gunning van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen en wethouder Maarten van der Greft kwamen Mailo in het zonnetje zetten vanwege een bijzondere heldendaad: in maart dit jaar redde hij zijn zusje van de verdrinkingsdood.

Tekst Rosanne Kok - De Groene Venen

Mailo en zijn ouders wonen op een boot in Vinkeveen. Om de tuin staat een hek en als de kinderen buiten het hek gaan, dragen zij steevast een zwemvest. Tot die ene keer dat Mailo en zijn zusje Lexie samen de hond uitlaten. Omdat de boot tijdelijk iets verplaatst is, moet het tweetal een klein stukje over de steiger lopen. En dat gaat gruwelijk mis. Zusje Lexie belandt in het water. Mailo is heel alert en grijpt haar direct aan haar jas. Alleen haar gezichtje blijft boven water. “Als ik in de keuken sta te koken, hoor ik een heel harde schreeuw’’, vertelt moeder Céline. “Ik schrik me wild en sprint naar buiten. Daar tref ik mijn kinderen aan. Lexie ligt in het water en Mailo hangt over de rand van de steiger. Je ergste nachtmerrie…”

Naast natte kleren, kou en grote schrik houdt Lexi hier gelukkig niets aan over. “Op zo’n moment gaat van alles door je heen”, vervolgt Céline. “Dit had ook zomaar anders kunnen aflopen. Ik ben mega blij en trots op de snelheid waarmee Mailo gehandeld heeft! Dat heeft letterlijk haar leven gered.”

En voor deze heldendaad werd Mailo in het zonnetje gezet. “Hij voelt zich een grote held en kan hier ook vol trots over vertellen”, vervolgt Mailo’s moeder. “Met het bezoek van de wethouder en de man van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen was hij enorm verrast. Op school was gezegd dat ze die dag een held in het zonnetje zouden zetten. Mailo had wel heel even gedacht dat het over hem ging, maar niet zozeer vanwege Lexie, maar wel omdat hij recent na vijf jaar zijn éindelijk zijn zwemdiploma gehaald heeft. Maar dat was nu dus niet de aanleiding…”

Mooiste dag van zijn leven

Het bezoek maakte veel indruk op de achtjarige leerling van Vlinderbos. “Hij kwam enorm blij uit school en bleef er maar over vertellen”, stelt zijn moeder vol trots. “’s Avonds zei hij zelfs dat dit misschien wel de mooiste dag van zijn leven was.” Céline vindt het belangrijk dat dit onderwerp ook op school ter sprake is geweest. “Door zoiets bespreekbaar te maken, maakt het kinderen bewust dat een ongeluk áltijd in een klein hoekje kan zitten. En dat je écht het verschil kunt maken als je dan in actie komt. Het is enorm bijzonder wat onze zoon gedaan heeft; anders was Lexie niet meer bij ons geweest… Op hem kan ik alleen maar trots zijn; hij verdient het om zo in het zonnetje te worden gezet.’’

laatst bijgewerkt op: 18 nov 2022 22:00Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht