Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gemeente krijgt 49k schadevergoeding voor onterechte bomenkap Rondweg Mijdrecht

Datum: 20 november 2022
Bron: 0297.nl

Vorig jaar maart zijn er 36 bomen teveel gekapt bij het bouwrijp maken van de Stationslocatie in Mijdrecht. Daar worden op dit moment een mix van tientallen woningen en appartementen gebouwd. De gemeente krijgt nu een schadevergoeding van ruim 49.000,- euro van de aannemer.

Lees ook: Foutje bij bomenkap op Stationslocatie Mijdrecht

Om te kunnen starten met het bouwrijp maken van het terrein, werden bomen gekapt. Helaas zijn door een fout bij de aannemer meer bomen gekapt dan was afgesproken.  De betreffende aannemer, die de kapwerkzaamheden heeft verricht, heeft dit destijds gemeld bij de gemeente en de aansprakelijkheid erkend. Besloten werd om in onderling overleg tot een afspraak over de schadevergoeding te komen. 

Het overleg heeft inmiddels plaatsgevonden en de gemeente ontvangt een schadevergoeding van € 49.055,00. Dit is gelijk aan het bedrag dat het bureau Boominspecteurs heeft begroot in haar schadetaxatierapport, dat is uitgevoerd in opdracht van de verzekeraar van de aannemer. Vanuit de gemeente is naar aanleiding van dit rapport een second-opinion uitgevoerd. Hier kwam uit naar voren dat de Boominspecteurs op juiste wijze en tot een juiste vaststelling van het schadebedrag zijn gekomen.

Lees ook: Aanleg woonwijk Spoorpark Mijdrecht binnenkort van start

Deze winter worden de nieuwe bomen geplant

Binnen de ontwikkellocatie (Stationslocatie) worden nieuwe bomen geplant. Aanvullend daarop plant de gemeente nieuwe bomen in verschillende diktematen (16 – 18 cm en 30 – 35 cm) terug langs de Rondweg. Dat wordt verder aangevuld met verschillende soorten bosplantsoen met diverse groenblijvers. Het uitgekeerde schadebedrag wordt hiervoor ingezet. Alles bij elkaar zorgt dit voor een herstel van de groene uitstraling aan de Rondweg.

laatst bijgewerkt op: 20 nov 2022 17:23Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht