Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Extra veiligheidsmaatregelen Zijdelwaardplein en winkelcentrum

Datum: 24 november 2022
Bron: Ingezonden stukken

Om de overlast bij het Zijdelwaardplein en winkelcentrum Zijdelwaard aan te pakken gaat de gemeente extra veiligheidsmaatregelen nemen.

Zo zullen er op het Zijdelwaardplein beveiligingscamera’s worden opgehangen die zicht geven op het plein. Op nadrukkelijk verzoek van de winkeliersvereniging worden de camera’s zo opgehangen dat de camera’s ook zicht geven op de ingang van het winkelcentrum. Door lange levertijden van de camera’s is het nu nog niet duidelijk wanneer deze worden geplaatst. In het meest gunstige geval, kunnen de camera’s medio december worden opgehangen. Het is de tweede locatie binnen de gemeente waar cameratoezicht van kracht is. Twee jaar geleden zijn er al camera’s geplaatst bij het busstation van Uithoorn.

Lees ook: Camera’s op busstation Uithoorn blijven hangen

Naast cameratoezicht is er op 9 november in het winkelcentrum Zijdelwaardplein een Info- en Adviespunt geopend. Hierin zijn partners vanuit het jeugdnetwerk aanwezig, waardoor ook de jeugd welkom is. Verder kunnen handhaving, politie en het jongerenwerk gebruikmaken van het Info- en Adviespunt. Doel is om (informeel) toezicht te hebben vanuit het winkelcentrum. Omwonenden en bezoekers van het winkelcentrum kunnen er ook zonder afspraak binnenlopen. Bijvoorbeeld als iemand vragen heeft en/of ideeën. Het Info- en Adviespunt is elke week geopend op de woensdagen en donderdagen van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 21.00 uur.

Hoewel alcoholgebruik niet het grootste probleem is rondom jeugdoverlast, gaat het wel regelmatig gepaard met alcoholconsumptie. Daarom is ook het Zijdelwaardplein nu aangewezen als gebied waarvoor een alcoholverbod geldt. Eerder is er al een alcoholverbod ingesteld in het centrum van Uithoorn. Verder worden het jongerenwerk, handhaving en politie gericht ingezet op de momenten dat er overlast wordt ervaren. Dit betreft in het geval van het Zijdelwaardplein de sluitingstijden van de winkels en in het bijzonder de vrijdagavond. 

Burgemeester Pieter Heiliegers (Openbare Orde en Veiligheid): “Het Zijdelwaardplein en het winkelcentrum zijn bekende locaties voor jeugd om te ontmoeten. Veelal gaan deze ontmoetingen zonder problemen. Desondanks wordt op deze locaties ook regelmatig overlast ervaren van jongeren. Niet alleen door omwonenden; we horen dit ook terug van winkeliers. De ondernemers hebben ons nadrukkelijk gevraagd maatregelen te nemen, zoals cameratoezicht. Dit signaal nemen we uiterst serieus. De locaties nemen dan ook een prominente plaats in op de zogenoemde hotspotlijst van jeugdoverlast die de gemeente, politie en jongerenwerk heeft opgesteld.”

 

laatst bijgewerkt op: 24 nov 2022 07:08Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht