Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Ontvoerders van Utrechtse drugsdealer Tom moeten de gevangenis in

Datum: 07 december 2022
Bron:

Twee mannen uit De Meern en Utrecht moeten de cel in voor hun betrokkenheid bij de ontvoering en afpersing van de Utrechtse drugsdealer Tom.

Tekst: Ad.nl

De 24-jarige Y. el H. uit De Meern is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk. De 21-jarige A.L. uit Utrecht is veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf. Zij hebben zich allebei schuldig gemaakt aan vrijheidsberoving en afpersing.

Lees ook: Drugsdealer Tom wilde ermee stoppen, maar wordt ontvoerd, mishandeld en 3000 euro afgetroggeld

Zij hebben een drugsdealer die voor hen werkte aangepakt omdat hij wilde stoppen. Deze dealer met de naam Tom werd gedwongen van Breukelen naar een carpoolplaats in Vinkeveen te rijden. Hij moest onder meer een boete betalen. Zij stuurden hem tikkies. L. had een tracker onder de auto van de dealer geplakt. Het slachtoffer betaalde uiteindelijk 750 euro. Hij krijgt 2073 euro schadevergoeding toegewezen.

Vrijspraak

Het Openbaar Ministerie had 20 maanden cel geëist tegen allebei. De rechtbank komt lager uit. Zij beoordeelt de situatie anders. Twee andere verdachten, de 22-jarige O.O. uit Utrecht en M. el H. uit de Meern, werden helemaal vrijgesproken.

 Lees ook: OM eist tbs met dwang tegen Mijdrechter wegens zware mishandeling van baby en ex-vriendin in Mijdrecht

laatst bijgewerkt op: 7 dec 2022 16:48Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht