Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Verdachte op beeld: wie herkent dader van explosie in Wilnis

Datum: 08 december 2022
Bron: Politie.nl

 Een explosie in een appartementencomplex in Wilnis is vastgelegd door een deurbelcamera. De gevluchte dader is zeer goed te zien. De politie hoopt hem snel aan te kunnen houden en liet gisteren de beelden zien in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

Bewoners van het complex aan de Burgemeester de Voogtlaan hoorden in de nacht van 15 op 16 oktober een harde knal. In het portiek bij één van de appartementen bleek een explosie te zijn geweest. De ontploffing was zo groot dat de deur was ontzet is en de ramen eruit lagen

Lees ook: OM eist tbs met dwang tegen Mijdrechter wegens zware mishandeling van baby en ex-vriendin in Mijdrecht

Door de knal en de rookontwikkeling ging het brandalarm af. De bewoner van de woning was tijdens de explosie thuis. Hoewel er niemand gewond raakte, ontstond er veel schade in het portiek en de woning.

Vier bewoners van het complex moesten hun appartement tijdelijk verlaten. Twee van hen blusten samen de ontstane brand met een emmer water. De forensische opsporingsdienst en de explosievenexperts van de EOD startten daarna een onderzoek.

Op beelden van de deurbelcamera is te zien dat de veroorzaker van de explosie iets neerlegt wat lijkt op een fles. Hij steekt dit aan en neemt de benen.De man had een fles in zijn handen en zette deze voor een huisdeur neer. De man zat gehurkt voor de deur met zijn rug naar de camera. In beeld was een flits te zien alsof ergens een vuurvonk vanaf kwam. De man stond snel op en stapte weg van het voorwerp. De man liep weer gebukt naar het voorwerp. Vervolgens was meerdere malen een lichtflits te zien, wat vergelijkbaar was met een vonk. Vervolgens hield het filmpje op.

Het is onbekend wat de man dreef. De verdachte is volgens de politie een man van 25 tot 35 jaar. Hij is ongeveer 1.85 meter lang, heeft zwart haar en een ringbaardje. Op de dag van de explosie droeg hij een lichtkleurige jas en broek, met daaronder donkere schoenen.

De politie is nog op zoek naar meer bewakingsbeeld. Mensen die in de buurt van de Burgemeester de Voogtlaan in Wilnis wonen en een beveiligingscamera hebben, wordt verzocht contact op te nemen.

Herkent u de verdachte of heeft u informatie over het motief van de brandstichting? Laat het dan weten via het tipformulier.

 

laatst bijgewerkt op: 8 dec 2022 08:20Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht