Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Strooiwagen bungelt boven sloot in Loenen aan de Vecht: brandweer bevrijdt gladheidsbestrijders

Datum: 09 december 2022
Bron: Petershotnews.nl

In Loenen aan de Vecht is in de nacht van donderdag op vrijdag een zoutstrooier van de weg geraakt. De inzittenden bungelde boven een sloot en de hulpdiensten rukten massaal uit.

De gladheidsbestrijders waren uitgerukt vanwege het afgegeven weeralarm code geel. Door de plaatselijke dichte mist kunnen natte weggedeelten bevriezen. Op de Oostkanaaldijk in Loenen aan de Vecht ging het mis. Ter hoogte van de rioolwaterzuiveringsinstallatie raakte de zoutstrooier van de weg. De wagen gleed een stukje van het talud en bungelde boven een sloot. De twee inzittenden konden geen kant op.

Hulpdiensten rukten massaal uit. De brandweer stuurde meerdere wagens, duikers en een boot naar het ongeval. Ook een ambulance kwam ter plaatse. Brandweerlieden hebben de strooiwagen aan hun blusvoertuig geknoopt zodat die niet verder de slootkant inzakte. De twee gladheidsbestrijders konden vervolgens met een beetje hulp de strooiwagen verlaten.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Na ruim twee uur heeft een berger de strooiwagen weer met vier wielen op het wegdek gezet.

laatst bijgewerkt op: 9 dec 2022 03:33Karwei Vacatures Mijdrecht
Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht