Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Achtervolging door Vinkeveen, dronken man aangehouden

Datum: 11 juli 2011
Bron: Politie Regio Utrecht

Vinkeveen - Een automobilist ging er aan het begin van de nacht van zondag 10 op maandag 11 juli voor de politie vandoor, daarbij vlogen de vonken er vanaf.

Rond 00.15 uur zagen agenten een automobilist op de Baambrugse Zuwe rijden. Zij zagen dat de bestuurder geen gordel droeg. De automobilist zag hen kennelijk ook en ging er volgas vandoor. De agenten gingen achter hem aan en zagen dat hij met een snelheid van 110 km/u over de Herenweg reed. De agenten gaven hem een stopteken en deden hun zwaailicht en sirene aan. Ondanks dat zette de verdachte zijn vlucht voort. Hij minderde geen snelheid bij verkeersdrempels, waardoor de vonken van de onderkant van de auto vlogen. Ook op de Kerklaan vloog hij over de verkeersdrempels, met weer een vonkenregen tot gevolg.

De verdachte had de nodige moeite zijn auto onder controle te houden. Hij botste uiteindelijk op de Pijlstaartlaan tegen een paal, waarna de agenten de verdachte, een 56-jarige man uit Warnsveld, aanhielden. Hij was niet gewond geraakt.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies hij 770 ug/l, 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht