Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgemeester kijkt terug op rustige en feestelijke jaarwisseling in De Ronde Venen

Datum: 06 januari 2023
Bron: De Groene Venen

Burgemeester van De Ronde Venen, Maarten Dievendal, kijkt terug op een redelijk rustige en feestelijke jaarwisseling. Dat laat hij weten in de huis-aan-huiskrant De Groene Venen. In zijn wekelijke rubriek geeft hij antwoord op de onderstaande vragen.

Is er nog iets bijzonders gebeurd rond de jaarwisseling in de gemeente?

Deze is over het algemeen gelukkig redelijk rustig en feestelijk verlopen. De incidenten die zich hebben voorgedaan zijn natuurlijk wél vervelend en onnodig. Tijdens de jaarwisseling zijn verschillende verkeersborden, prullenbakken en minicontainers vernield. Dat is echt zonde. Het is onacceptabel dat er op Oudejaarsdag een paar keer onrust was waarbij vuurwerk richting de BOA’s (handhavers) is gegooid en ze zijn uitgescholden. In sommige gevallen is bekend wie dat waren, daar zal nog actie op worden ondernomen. Maar bovenal was het fijn dat we, na de jaarwisselingen van 2021 en 2022 waarin coronamaatregelen golden, nu weer gezamenlijk Oud en Nieuw konden vieren. Veel inwoners hebben dat ook op een gezellige wijze gedaan.

Is er veel schade ontstaan?

Uit een eerste inventarisatie blijkt dat er tijdens de jaarwisseling voor minimaal circa 10.000 euro schade is toegebracht aan gemeentelijke eigendommen. Een belangrijk deel van dit bedrag wordt veroorzaakt door de vernieling van een MR Fill prullenbak bij de Lindeboom in Mijdrecht. Dat is een prullenbak waarbij afval wordt samengeperst (met behulp van zonne-energie) zodat hij minder vaak geleegd hoeft te worden. De reparatiekosten bedragen zo’n 6.000 euro.

Daarnaast zijn er op verschillende plekken verkeersborden en prullenbakken vernield. Ook in de weken voorafgaand aan de jaarwisseling was al voor een bedrag van 9.000 euro schade aangericht door vuurwerk. Waar mogelijk wordt de schade op de daders (of hun ouders) verhaald.

Moesten de hulpverleners veel optreden?

In de week na kerst is de brandweer 2x actief geweest en tijdens oud-op-nieuw 8x (waarvan 1x bij een autobrand). Daarnaast heeft de brandweer een paar keer een reanimatie verricht of assistentie verleend aan de ambulancedienst. BOA’s en jongerenwerkers zijn vooral in de aanloop naar oudejaarsnacht en eerder in de kerstperiode actief geweest. Voor de politie geldt hetzelfde, actief en paraat! Graag wil ik ook via deze rubriek iedereen bedanken voor haar of zijn inzet. Goed om te merken hoe er wordt samengewerkt en met beperkte capaciteit heel veel goed werk wordt verricht op rare tijden.

Uitnodiging

De burgervader wenst iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar. Een plezierig, veilig en gezond jaar. Het lijkt hem heel leuk om u die wensen ook mondeling over te brengen. Daarom de uitnodiging om komende maandag, 9 januari, langs te komen op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. U bent vanaf 19.00 uur welkom in De Willisstee aan de Pieter Joostenlaan in Wilnis. Ik weet nog hoe verrast ik was over het gebruik in De Ronde Venen dat tijdens de nieuwjaarsreceptie vele tientallen verenigingen en organisaties zich presenteren op de kramenmarkt in de sportzaal. Vele oude bekenden, maar ook nieuwe gezichten, iedereen vol enthousiasme over hun nieuwe plannen.

 

laatst bijgewerkt op: 6 jan 2023 06:39Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht