Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Duizenden bezoekers: IJsbaan Mijdrecht groot succes

Datum: 09 januari 2023
Bron: Ingezonden stukken

De ijsbaan op het Raadhuisplein in Mijdrecht heeft deze editie meer dan 7500 bezoekers getrokken. Daarmee is het vier weken durende evenement een groot succes te noemen.

De eerste twee weken werden getekend door het schoolschaatsen: alle basisscholen in gemeente De Ronde Venen waren uitgenodigd voor een sportieve schaatsclinic. De jeugdleiders van IJsclub Nooit Gedacht zorgden voor professionele begeleiding: meer dan duizend kinderen konden dankzij de sponsoren gratis spelenderwijs het ijs op.

Dezelfde IJsclub Nooit Gedacht gaf meer dan veertig g-schaatsers één-op-één-begeleiding. Voor sommigen van hen was het de eerste keer op schaatsen. Het hele tafereel leverde alleen maar blije gezichten op.

In de kerstvakantie bleek het één groot feest. Vrijwel alle dagen was het gezellig druk, zelfs als het weer een beetje tegen zat. Op de vrijdagavonden draaiden dj's de leukste muziek en konden de voetjes van de vloer. Tijdens het allerlaatste weekend was het op en rondom de baan hartstikke druk. Tijdens de speciale feestavond op zaterdag ging het dak eraf en waren er spectaculaire vuurshows.

De eerste twee weken van het evenement was het erg koud, waardoor het verbruik van de elektrische koelsystemen laag bleef. De gebruikte energie en CO2-uitstoot is volledig gecompenseerd. Door de gedeeltelijke overkapping, slim ijsonderhoud en energiezuinige koelsystemen is het energieverbruik zoveel mogelijk beperkt.

De realisatie van dit sportieve, sociale en gezellige evenement was niet mogelijk zonder de bijdragen en hulp van sponsoren (veelal lokale ondernemers), Mijdrecht Dorp, winkelcentrum De Passage, gemeente De Ronde Venen en de 53 fantastische vrijwilligers.

laatst bijgewerkt op: 10 jan 2023 08:28Karwei Vacatures MijdrechtTerug

Karwei Vacatures Mijdrecht