Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Mijdrecht opnieuw geteisterd door autobrand: politie zoekt getuigen

Datum: 12 januari 2023
Bron: Petershotnews.nl

In Mijdrecht was woensdagavond voor de derde keer deze maand een autobrand, dit keer aan de Zuster den Hertoglaan.

De brand werd rond 23.30 uur ontdekt op de parkeerplaats van appartementencomplex Veenstaete. De vlammen sloegen al uit de bestelbus toen omstanders 112 belde.

De brandweer was snel te plekke, maar stuitte bij aankomst op een hoogtebeperking. De bluswagen kon die niet passeren en daarom knipten brandweerlieden het obstakel weg.

Vanwege de beperkte aanwezigheid van bluswater en de nabijgelegen coniferen werd een tweede brandweerwagen opgeroepen. Het vuur was snel onder controle. De voorkant van de bestelbus brandde uit en ook een bedrijfswagen die ernaast stond, liep schade op.

De politie kon woensdagavond nog weinig kwijt over de de brand. In de nacht van dinsdag op woensdag en op 1 januari brandde er ook al auto's af in Mijdrecht.  Er wordt dan ook rekening gehouden met brandstichting, maar of dat Mijdrecht te maken heeft met een pyromaan, het puur toeval is of het te maken heeft met conflicten zoals in 2020 het geval was, is nog niet bekend. 

UPDATE: Politie verspreidt signalement na brandstichting Mijdrecht

Mocht u getuige zijn geweest of heeft u iets verdachts gezien bij één van de brand, bel dan met de politie via 0900 8844. Of bel met Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Ook in het nabijgelegen Uithoorn zijn afgelopen nacht auto's in vlammen opgegaan. Het is niet bekend of er een verband is met de Mijdrechtse branden.

  • Klk hier voor het nieuwsartikel van de brand in de nacht van dinsdag op woensdag.
  • Klik hier voor het nieuwsartikel van de autobrand op 1 januari.

 

laatst bijgewerkt op: 12 jan 2023 06:43Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht