Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Weer dode schapen bij schapenhandelaar, dierenambulance flink geschrokken

Datum: 16 januari 2023
Bron: Hart van Nederland

De sfeer was gespannen zondag in De Hoef. Medewerkers van de dierenambulance waren flink geschrokken toen ze opnieuw twee doden schapen in de wei aantroffen van een schapenhandelaar. De man zou zijn dieren ernstig verwaarlozen. Daar is volgens de handelaar niets van waar: hij zegt dat de dierenambulance alleen maar publiciteit wil.

Tekst: Hart van Nederland

Het is niet voor het eerst dat er dode schapen in zijn weiland worden gevonden. In december werden er nog 8 dode schapen aangetroffen. En daarvoor hebben meerdere incidenten zich voorgedaan, zegt de dierenambulance.

De dierenambulance ging zondag in gesprek met de man, die schapen opkoopt die voor de gewone handel niet geschikt zijn. Hij houdt ongeveer 1500 schapen in verschillende weides, maar lijkt ze verder niet te verzorgen.

Tekst gaat verder onder de video.

De grond is van de provincie, en die gaf in december aan dat hij alle schapen weg moest halen. De man had tot en met zondag om de dieren weg te halen, zegt directeur van de dierenambulance Miriam Bosman. "Maar hij kreeg uitstel omdat hij had gezegd dat zijn auto stuk was. Nou, die auto is niet stuk. Daarom heeft hij tot zondagavond de tijd om het land te verlaten."

Lees ook: Inwoners laten geld liggen om huis energiezuiniger te maken: ‘Het is fijn als mensen waardebon inleveren’

De dierenambulance vreest dat de schapen na verplaatsing in een ander weiland worden verwaarloosd. "Wij hopen dat deze meneer helemaal geen schapen meer mag houden."

Gezin kapot maken

De schapenhandelaar reageert woest op de beschuldigingen van de dierenambulance. "De razzia die de Dierenambulance de Ronde Venen naar mij heeft, om mij en mijn gezin kapot te maken, is zo extreem dat zij zelfs deze zaken op deze manier aanpakken, door Hart van Nederland in te schakelen."

Hij zegt dat het het doel van de dierenambulance publiciteit op Facebook krijgen is. "Want daar krijgt zij donoren en sponsoring van. Dat heeft ze nodig want katjes en hondjes zijn niet interessant in die sfeer. Als er gekeken mocht worden in stallen bij kalfjes en paarden, maar daar zie je niets van. En daar gaan er ook heel veel van dood maar niemand ziet het."

De taak van de dierenambulance zou moeten zijn om te zorgen voor een zwak dier waar iemand een melding over doet, zegt de man. "Over een zwaan en een kat en een hond. Maar ja, op haar Facebook staat ook dat als er een zielige zwaan is, daar gaat ze niet eens naartoe, want dat vindt ze niet interessant."

Twaalfde incident

De dierenambulance trok in december al aan de bel over de schapenhandelaar. Volgens directeur Miriam Bosman waren er toen acht dode schapen gevonden en was het de twaalfde keer dat er zo'n incident bij de handelaar was gebeurd.

Tekst gaat verder onder de video.

De dierenambulance had toen al een paar keer melding gemaakt van de handelaar bij de NVWA en de politie. De NVWA liet toen aan Hart van Nederland weten bij het bedrijf te zijn langsgegaan en inderdaad vaker meldingen te hebben gehad over het bedrijf. Na de inspectie werden een rapport en een proces-verbaal opgemaakt. De NVWA laat in een reactie weten de man nog een kans te geven.

 

 

 

laatst bijgewerkt op: 16 jan 2023 06:56Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht