Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Controle bij twee bedrijven na signalen van mogelijk illegale praktijken

Datum: 09 februari 2023
Bron: Ingezonden stukken

Gemeente De Ronde Venen heeft samen met politie, het RIEC Midden-Nederland, Belastingdienst, het UWV, Stedin en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) donderdag 2 februari een integrale controle uitgevoerd bij twee bedrijven in Vinkeveen en Mijdrecht. Aanleiding voor de controle waren signalen dat beide bedrijven zich mogelijk bezighielden met illegale activiteiten.

Lees ook: Politie deelt foto's van verdachten van inbraak Vinkeveen

Tijdens de controle is gekeken of de activiteiten van de twee bedrijven in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan, of ze beschikken over de noodzakelijke vergunningen en overige zaken zoals het naleven van de belastingregels. De controle heeft geen grote misstanden aan het licht gebracht. Het UWV trof wel iemand werkend aan terwijl diegene een uitkering genoot. De partijen die deelnamen aan de actie zullen de bedrijven monitoren. Controles in de toekomst worden niet uitgesloten. Beide ondernemers konden geen verklaring geven voor de signalen die aanleiding vormden voor de integrale controle.

Losstaande incidenten vaak onderdeel van groter (crimineel) geheel

In Midden-Nederland houden ongeveer 150 criminele samenwerkingsverbanden zich bezig met allerlei illegale praktijken waaronder de productie van en handel in drugs. Veel op het oog losstaande incidenten zijn uiteindelijk terug te leiden naar deze criminele organisaties. De overheidspartners in de regio Midden-Nederland richten zich de komende jaren intensief op het terugdringen van deze criminele samenwerkingsverbanden en hun ontwrichtende werking op de maatschappij. Dit kan de overheid niet alleen, hulp van inwoners en ondernemers is daarbij van onschatbare waarde. Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld dit dan bij de gemeente De Ronde Venen via het mailadres [email protected], wijkagent (via politie.nl) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

laatst bijgewerkt op: 9 feb 2023 17:34Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht