Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Reddingsactie Vinkeveen was 'verschil tussen leven en dood'

Datum: 11 februari 2023
Bron: 0297.nl

Iets voor middernacht gebeurde er vrijdag een ongeluk in het buitengebied van Vinkeveen. Op de Ter Aase Zuwe was een auto op z'n kop in een smalle baggersloot beland. De bestuurder zat vast.

Lees ook: Auto op z'n kop te water: brandweer bevrijdt bestuurder

Vanuit de meldkamer van de hulpdiensten werden allerlei brandweerwagens, een ambulance en politie naar de plaats des onheils gestuurd. Zij kregen op weg naar het ongeval te horen: er zit nog iemand in de auto. "We hebben onderweg een plan gemaakt," vertellen de vrijwillige brandweermensen. "Aangekomen zagen we de auto met alle ramen onder water en een arm van het slachtoffer die contact had met politie en ambulance."

Met vereende krachten

"Tijdens de supersnelle inzet was er spanning en stress, iedereen stond strak van de adrenaline." Snel omrollen was volgens hen de enige optie. Er werd een hijsband aan de onderkant van de auto vastgemaakt. De brandweerlieden uit Vinkeveen en Wilnis begonnen samen met agenten te trekken. "Dat bleek succesvol. Met vereende krachten kregen we de auto rechtop. Wonder boven wonder kwam de bestuurder er zonder kleerscheuren van af. Zo maakten wij vrijdagavond met elkaar het verschil tussen leven en dood."

De Vakvereniging Brandweervrijwilligers ziet dit als het bewijs dat ieder dorp een kazerne nodig heeft. Iets wat de laatste jaren onder druk staat. "Wij denken dat de (vrijwillige) brandweer meer aandacht en slagkracht nodig heeft om dit belangrijke werk te kunnen blijven doen. Niet alleen voor auto’s te water, maar ook voor basis brandweerzorg, incidentbestrijding met gevaarlijke stoffen en natuurbrandbestrijding. Voor zo’n hulpverleningsorganisatie zal de VBV blijven pleiten."

laatst bijgewerkt op: 12 feb 2023 08:26Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht