Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Bloemetje voor alerte inwoner die inbreker aanhoudt na achtervolging

Datum: 17 maart 2023
Bron: Ingezonden stukken

Een bloemetje en een bedankje. Dat kreeg inwoner Andrew Wallis uit Abcoude woensdag 15 maart van burgemeester Maarten Divendal. Samen met wijkagent Wilfred Verdouw bedankte de burgemeester Andrew en zijn zoon voor hun alerte optreden en inzet toen inbrekers bij hun buren probeerden hun slag te slaan.

Lees ook: Gemeente legt 128 zonnepanelen op dak brandweerkazerne in Mijdrecht

Donderdag 9 maart hoorde Andrew ’s avonds glasgerinkel bij de buren. Hij besloot te kijken wat er aan de hand was en zag 3 mannen in de tuin staan. Op het moment dat ze de Abcoudenaar zagen, zetten de 3 het op een rennen. Andrew aarzelde geen moment en zette de achtervolging in en riep dat mensen de politie moesten bellen. Ook zijn 14-jarige zoon Hayden ging blootvoets de straat op om te kijken of hij zijn vader kon helpen.

Achtervolging

Na een achtervolging lukte het Andrew een van de mannen vast te pakken. Samen met enkele toegesnelde buurtbewoners wist hij de man in bedwang te houden en bonden ze zijn handen vast met tiewraps. Kort daarna arriveerde de gealarmeerde politie en werd de inbreker aan hen overgedragen. Helaas wisten de andere 2 mannen te ontkomen. De politie doet nader onderzoek. De aangehouden man is voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bijdragen aan veiligheid

Burgemeester Maarten Divendal ging woensdagavond, samen met wijkagent Wilfred Verdouw, bij de familie Wallis langs om hen te bedanken voor hun inzet. ,,Dit is een mooi voorbeeld van hoe inwoners kunnen bijdragen aan de veiligheid in hun buurt. Ik verwacht echt niet dat iedereen de achtervolging inzet als inbrekers het op een lopen zetten. Maar meld verdachte situaties meteen bij de politie door 112 te bellen als er spoed bij is.’’

laatst bijgewerkt op: 17 mrt 2023 14:15Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht