Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen wint provinciale vaardigheidstoets

Datum: 03 april 2023
Bron: Ingezonden stukken

Het korps Vinkeveen is afgelopen weekend in Woerden winnaar geworden van de provinciale vaardigheidstoets in de klasse 112. Het team kreeg op de regenachtige zaterdag te maken met een incident op het terrein van de Betonietfabriek te Woerden. 

Er bleek een lekkage te zijn ontstaan aan een afsluiter van een LPG tank die gebruikt wordt om graafmachines mee af te tanken waarbij er een ontploffing volgt. Bij aankomst van de ploeg staat er een vlam op de afsluiter en heeft een medewerker brandwonden opgelopen aan zijn handen. Achterop het terrein waren op hetzelfde moment werkzaamheden bezig van een mobiele kraan met betonplaten. Door de ontploffing breekt er een hijsband en valt de last uit de kraan waardoor er een medewerker bekneld raakt. De machinist blijft in shock in zijn kraan achter.  

Onder dekking van een straal kan de afsluiter van de LPG tank worden gedicht waarna de ploeg zich kon gaan richten op de bevrijding van het beknelde slachtoffer. Hierbij was het belangrijk om de stapel betonplaten eerst goed te stabiliseren. Met behulp van twee dommekrachten kon de last veilig worden opgetild en het slachtoffer in samenwerking met de ambulance worden bevrijd.  

Het lange wachten op de prijsuitreiking en uitleg van de jury over het incident werd uiteindelijk beloond met een prachtige eerste plaats! De overwinning geeft ook recht op deelname aan de eerste gewestelijke wedstrijdronde later dit jaar.  

De wedstrijdploeg bestond uit: 

Bevelvoerder                          Aldo van Kouwen 
Chauffeur / Pompbediende    Mischa Börger 
Nummer 1                              Sander Strik 
Nummer 2                              Martin Pothuizen  
Nummer 3                              Jelle Oldenburger  
Nummer 4                              Yordi Börger 

laatst bijgewerkt op: 3 apr 2023 07:45Karwei Vacatures MijdrechtTerug

Karwei Vacatures Mijdrecht