Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wegpiraat onder invloed en zonder rijbewijs ramt politieauto's op vlucht van Abcoude naar Breda

Datum: 11 april 2023
Bron: Ingezonden stukken

Op de A58 bij Breda is vanochtend een man aangehouden na een achtervolging van bijna honderd kilometer, die begon op de A2 bij Abcoude. Tijdens zijn vlucht reed hij meerdere keren opzettelijk tegen de achtervolgende politieauto's aan. Vier agenten doen aangifte van poging tot doodslag.

Agenten van de politie De Ronde Venen kregen de man in het oog na een melding van onveilig rijgedrag. Toen ze hem aan de kant wilden zetten ging hij er toch weer vandoor, waarbij hij slingerend over de snelweg reed met "wisselende snelheden tussen de 20 en 180 kilometer per uur". Bij Breukelen kregen de agenten hulp van nog eens drie politie-eenheden.

Vlucht via A2 en A27

De wegpiraat liet zich alleen niet zo makkelijk klemrijden. Via de A2 en de A27 ging de vlucht verder naar Breda, waarbij hij meerdere malen met opzet tegen de politieauto's aanreed.
Uiteindelijk wisten ze hem in de berm van de A58 klem te rijden. Daar deed hij nog één laatste poging om te vluchten, maar dat werd voorkomen door het Team Surveillancehonden Midden-Nederland, dat hem uiteindelijk de pas afsneed. Op Instagram laten de agenten nog even weten dat "diensthond Max en zijn begeleider het goed maken."

Poging tot doodslag

Vier agenten doen aangifte van poging tot doodslag. Daarnaast wordt de man verdacht van rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan opzettelijk gevaarlijk rijgedrag, meerdere verkeersovertredingen en het negeren van een stopteken.

laatst bijgewerkt op: 11 apr 2023 07:05Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht