Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen opnieuw succesvol tijdens vaardigheidstoets

Datum: 30 april 2023
Bron: Ingezonden stukken

Nadat eerder dit jaar door het korps bij de provinciale vaardigheidstoets al een eerste plaats werd behaald in de klasse 112 heeft afgelopen zaterdag in Schoonrewoerd het team van Vinkeveen tevens een zeer verdienstelijke tweede plaats behaald in de Hoofdklasse. Ook deze plaats geeft recht op deelname aan de gewestelijke wedstrijdronde.

Bij de vaardigheidstoetsen in de Hoofdklasse zijn de incidenten groter en complexer van omvang. Naast een standaard brandweerteam van zes personen maakt ook een Officier van Dienst (OvD) deel uit van het wedstrijdteam. De ploeg kreeg te maken met een behoorlijk uitdagend scenario.

Als gevolg van motorproblemen stort een vliegtuigje neer in de Dorpstraat van Schoonrewoerd. De piloot weet zichzelf op tijd te bevrijden maar komt met zijn parachute in een boom terecht. Het vliegtuigje stort neer tegen een transformatorhuisje. Hierdoor ontstaat er brand in het trafohuisje welke voor de omgeving een stroomstoring tot gevolg heeft. Een persoon in een rolstoel welke het ongeval zit gebeuren krijgt op straat een hartstilstand. Een afgebroken vleugel van het vliegtuigje doorboord een langsrijdende auto en zorgt ervoor dat de bestuurder hiervan bekneld komt te zitten. Een andere personenauto komt in botsing met een fietser die bekneld raakt onder de auto.

Kortom een behoorlijk incident met de nodige zwaartepunten welke door het team die ondersteuning kreeg van diverse andere brandweereenheden tot een goed einde moest worden gebracht. Tijdens de prijsuitreiking werd deze inzet beloond met een zeer verdienstelijke tweede plaats. De brandweer van Waardenburg behaalde de eerste plaats en het korps van Lopik eindigde als derde. De beste drie ploegen kwalificeerden tevens zich voor de gewestelijke ronde. Het Vinkeveense team zal deelnemen aan de gewestelijke ronde op zaterdag 3 juni a.s. in Aalsmeer.

laatst bijgewerkt op: 9 mei 2023 19:03Karwei Vacatures Mijdrecht
Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht