Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Drugs gevonden bij grote controle Mijdrecht

Datum: 17 mei 2023
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Samen met politie, douane, Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU), netbeheerder Stedin en het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC) heeft gemeente De Ronde Venen dinsdag 16 mei een grootschalige integrale controle gehouden op de Constructieweg in Mijdrecht. Tientallen bedrijfspanden zijn daarbij gecontroleerd op de naleving van wet- en regelgeving. 

Bij de overgrote meerderheid van de gecontroleerde panden was alles in orde. In één bedrijfspand is een kleine hoeveelheid hennep gevonden. Daarnaast zijn er hennepgerelateerde zaken en een kogelwerend vest aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek, er is niemand aangehouden.

Met enige regelmaat vinden verspreid over de gemeente controles plaats waarbij verschillende partijen samenwerken. De Ronde Venen wil een gemeente zijn waar iedereen zich veilig voelt. Controles horen daarbij. Controles zijn een middel om netwerken van afnemers, facilitators en leveranciers in beeld te brengen. Daarnaast worden tijdens controles gesprekken met eigenaren, gebruikers en VvE’s van panden gevoerd over wat er leeft in de buurt, hoe zij signalen van ondermijning kunnen herkennen en hoe zij (anoniem) melding kunnen doen bij politie en gemeente. In die gesprekken geven eigenaren aan blij te zijn met dit soort controles.

Bedrijventerrein aantrekkelijk voor criminele activiteiten

Door de afgelegen ligging en de vaak goede toegangswegen lenen (delen van) bedrijventerreinen zich voor zaken die het daglicht niet verdragen. Denk hierbij aan (het faciliteren van) drugshandel, autodiefstal, illegaal gokken, witwassen en meer. Signalen die kunnen wijzen op ondermijnende activiteiten op een bedrijventerrein zijn:

  • Een specifieke geur bij hennepkwekerijen en drugslabs (anijsachtige lucht)
  • Grote delen van het pand zijn dichtgeplakt, voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken
  • Bedrijven zijn beveiligd met opvallend veel beveiligingsmaatregelen
  • Bij het bedrijf is er voornamelijk activiteit in de avond en nacht of helemaal niet 
  • Het bedrijf lijkt eerder een ontmoetingsplaats dan een onderneming 
  • Het bedrijf heeft een vervallen uitstraling, heeft vaak een vage website en doet niet aan reclame (op de gevel)
  • Er zijn veel dezelfde soort bedrijven op relatief korte afstand van elkaar

Signalen melden bij gemeente en politie

Inwoners die iets verdachts zien, kunnen dit bij de gemeente melden via het e-mailadres ondermijning@derondevenen.nl, via de website van de politie (www.politie.nl) of anoniem bij Meld Misdaad anoniem via 0800-7000.

laatst bijgewerkt op: 17 mei 2023 11:52Family MijdrechtEen van de ondernemers die netjes alles op orde heeft bij zijn bedrijf.Een van de ondernemers die netjes alles op orde heeft bij zijn bedrijf.
Terug

Family Mijdrecht