Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen wint kwartfinale wedstrijd

Datum: 05 juni 2023
Bron: Ingezonden stukken

De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft zaterdag 3 juni jl. in Zeist de kwartfinale wedstrijd gewonnen! Eerder dit jaar had het nieuwe en jonge team zich tijdens de voorronden al weten te plaatsen voor deze kwartfinale.

De Vinkeveense ploeg kreeg te maken met een brand in een fabriekshal. Bij aankomst werden ze opgevangen door de sleutelhouder welke de ploeg al de nodige informatie over het gebouw kon geven. Bij de binnenverkenning bleek er brand te zijn ontstaan in een machine met een uitbreiding naar een naastgelegen ruimte. Nadat de waterwinning vanaf de ondergrondse brandkraan naar het object was opgebouwd konden beide aanvalsstralen worden ingezet.

Binnen een half uur had de ploeg de klus geklaard en heerste er al een redelijk goed gevoel over de inzet. Bij de prijsuitreiking aan het einde van de middag in de brandweerkazerne van Zeist bleek dit niet onterecht en werd het team als winnaar uitgeroepen! Met deze overwinning heeft het team zich ook geplaatst voor deelname aan de halve finale wedstrijd welke zal plaatsvinden op zaterdag 17 juni a.s. in Zaanstad.

De wedstrijdploeg bestond uit:

Bevelvoerder Jelmer Kok
Pompbediende Marco Smit
Nummer 1 Marit van Wijk
Nummer 2 Tessel Kasius
Nummer 3 Thomas Huijbreghs
Nummer 4 Björn Post
Reserve Madelene Post

laatst bijgewerkt op: 7 jun 2023 10:43Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht