Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Hennepkwekerij in loods in Mijdrecht: werkstraf, geldboete en voorwaardelijke celstraf

Datum: 04 juli 2023
Bron: Ingezonden stukken

De 49-jarige E.A. uit Aalsmeer is dinsdag veroordeeld tot 200 uur werkstraf, 1400 euro boete en vier maanden voorwaardelijke celstraf voor het bezit van ruim 23 kilogram henneptoppen en 290 hennepstekken in een loods in Mijdrecht.

Tekst: Ad.nl

Zijn 35-jarige medeverdachte V.A. kreeg 140 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd voor het vervoer van 1200 hennepstekken.

De politie ontdekte de henneptoppen en -stekken in de loods aan de Constructieweg op 7 april 2020 naar aanleiding van informatie uit een ander onderzoek dat het bedrijfspand voor de opslag en overdracht van verdovende middelen zou worden gebruikt. De Aalsmeerder werd ter plekke aangehouden. Ook trof de politie in de loods tal van benodigdheden voor hennepkwekerijen aan, zoals ventilatieregelaars, zakken potgrond en groeimiddelen.

België

Daarnaast stuitte de politie op nog eens 1200 hennepstekken in een bestelbus die agenten die dag bij het bedrijfspand in Mijdrecht naar binnen hadden zien rijden en na korte tijd weer was vertrokken. Nadat ze de wagen waren gevolgd naar een loods in Amsterdam, hield de politie daar de twee inzittenden, de 35-jarige medeverdachte V.A. en diens oudere broer G.A., aan.

Tegen de twee verdachten waren onvoorwaardelijke celstraffen van vier en twee maanden geëist, maar de Utrechtse rechtbank hield in de strafmaat rekening met het feit dat de mannen meer dan drie jaar op hun berechting moesten wachten. De 36-jarige G.A. moet in september terecht staan. Beide broers wonen momenteel in België.

 

laatst bijgewerkt op: 4 jul 2023 17:49Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht