Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Verdachten brand Amstelhoek weer op vrije voeten

Datum: 12 juli 2023
Bron: Ingezonden stukken

De vijf verdachten die zijn aangehouden na een brand vorige week in Amstelhoek zijn vrijgelaten. Ze blijven nog wel verdacht, maar waarvan precies, dat kon een woordvoerder van de politie nog niet zeggen. Het onderzoek loopt nog en nog lang niet alle resultaten zijn binnen.

Lees ook: Grote brand in aanbouw woning Amstelhoek, 4 aanhoudingen

Twee van de vijf verdachten zijn in ieder geval 54 jaar oud, twee zijn 22 en eentje is 24. Bijna allemaal komen ze uit de gemeente De Ronde Venen, één van hen komt uit Uithoorn.

Brand in de schuur

De brand werd donderdagavond ontdekt, in een schuur van een woning aan de Amstelkade. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon daarmee voorkomen dat het oversloeg naar het woonhuis. Volgens de politie is de brand onder verdachte omstandigheden ontstaan. Kort na de brand werden de vijf verdachten aangehouden.

Tijdens de brand waren dikke, zwarte rookwolken in de wijde omgeving te zien. Ook werden verschillende knallen gehoord. Dit waren mogelijk gasflessen die ontploften, liet een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) weten. Een persoon heeft bij de brand rook ingeademd en is nagekeken door het ambulancepersoneel. Verder raakte zover bekend niemand gewond.

laatst bijgewerkt op: 14 jul 2023 14:57Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht