Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Criminaliteit in eerste halfjaar licht gedaald

Datum: 18 juli 2023
Bron: Ingezonden stukken

De criminaliteit in De Ronde Venen is in het eerste halfjaar van 2023 licht gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Met name het aantal woning- en bedrijfsinbraken nam sterk af. De daling van de criminaliteit in De Ronde Venen met 5 procent steekt positief af tegenover de ontwikkeling van de cijfers in de regio Midden-Nederland. Daarin nam de criminaliteit toe met 4 procent.

Lees ook: Veel kwallen in Vinkeveense Plassen gespot.

Dat blijkt uit een overzicht van het aantal geregistreerde misdrijven over de eerste zes maanden in De Ronde Venen en de regio Midden Nederland. De regio Midden-Nederland bestaat uit gemeenten in de provincie Utrecht plus Gooi- en Vechtstreek en Flevoland. Uit de cijfers blijkt dat het aantal misdrijven in de eerste helft van het jaar in De Ronde Venen opnieuw zijn gedaald. Werden in het eerste halfjaar van 2020 nog 682 misdrijven genoteerd, in de eerste zes maanden van 2023 is dat gedaald naar 586.

Woninginbraken

Met name het aantal woningbraken (zowel pogingen als geslaagde) namen met 60 procent sterk af. ,,Een goede ontwikkeling’’, vindt burgemeester Divendal. ,,Maar we moeten alert blijven. Woninginbraak heeft een grote impact op de slachtoffers en het is een moeilijk aan te pakken vorm van criminaliteit. We wonen in een grote gemeente en de kans dat de politie een inbreker op heterdaad aanhoudt is daardoor klein. De ogen en oren, bijvoorbeeld van Burgernet-deelnemers, èn 1-1-2-meldingen van inwoners blijven daarom hard nodig. Meldingen leiden vaak tot succesvolle aanhoudingen van verdachten én veroordelingen.’’ Aanmelden voor Burgernet kan via www.burgernet.nl

Autokraken, overlast jeugd en vernielingen

Uit de cijfers van het eerste halfjaar blijkt dat het aantal autokraken is toegenomen. Het gaat hier vaak om mobiele bendes die het land afstruinen en op willekeurige plekken hun slag slaan. Zo werd Mijdrecht de afgelopen maanden opgeschrikt door inbrekers die het hadden voorzien op onderdelen van auto’s, met name van het merk Mercedes. Het aantal meldingen over overlast van jeugd nam af afgelopen periode. Het daalde van 106 (eerste helft 2022) naar 91 (eerste helft dit jaar). Ook het aantal meldingen over vernielingen daalde van 54 naar 42.

 

laatst bijgewerkt op: 18 jul 2023 07:14Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht