Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zaterdag 2 september open dag bij Brandweer Vinkeveen

Datum: 02 september 2023
Bron: Ingezonden stukken

Een spannend evenement voor jong en oud* 

Brandweer Vinkeveen kondigt met trots de Open Dag aan op 2 september 2023 van 10:00 tot 16:00 uur bij de kazerne aan het Kloosterplein. Het evenement belooft een dag vol spanning en educatie te worden voor jong en oud. Van spectaculaire demonstraties tot spannende ervaringen, er is voor iedereen iets tofs te beleven. 

De Open Dag van de Brandweer biedt een unieke kans om een kijkje te nemen in het werk van de  brandweerlieden die dagelijks klaarstaan om de veiligheid van onze gemeenschap te waarborgen. Maar ook de politie, ambulance en andere hulpverleners zijn van de partij  
Hoogtepunten van de dag zijn onder andere: 


1. Ritjes in een echte brandweerauto: Kinderen en volwassenen kunnen genieten van een spannende rit in een echte brandweerauto. Voel de adrenaline terwijl je over het terrein rijdt en ervaar zelf hoe het is om een brandweerman of -vrouw te zijn en misschien mag de sirene wel even aan. 

2. Demonstraties: Er zullen spectaculaire live-demonstraties plaatsvinden waarbij de brandweerlieden laten zien hoe ze de klus klaren in het heetst van de strijd. Bewonder hoe ze branden blussen, gevaarlijke stoffen beheersen en reddingsoperaties uitvoeren. Het belooft een adembenemende ervaring te worden. 

3. Ontmoet de professionals: Maak kennis met de brandweerlieden van Vinkeveen en stel al je vragen over hun werk. Leer meer over de training die zij ontvangen en de uitrusting die ze gebruiken om levens te redden. Daarnaast zullen ook vertegenwoordigers van de politie en ambulance aanwezig zijn om hun taken en verantwoordelijkheden toe te lichten, maar pas op want voor je het weet dan slaan ze jou in de boeien.  

4. Interactieve activiteiten: Voor de jongere bezoekers zijn er leuke en educatieve activiteiten georganiseerd waarmee ze hun ware brandweerdiploma kunnen halen. Daarnaast kunnen ze een brandweer kleurplaat inleveren tijdens de open dag en dan mooie brandweerprijzen winnen! De kleurplaten worden uitgedeeld op de basisscholen in Vinkeveen of kunnen bij de lokale supermarkt opgehaald worden.  

5. Eten en drinken: Van zoveel inspanning krijg je vast dorst en trek, ook daar is aan gedacht want er zijn ambachtelijke pannenkoeken, snacks en lekkere drankjes verkrijgbaar. 
 
De Open Dag van de Brandweer in Vinkeveen is gratis toegankelijk voor iedereen. Het evenement biedt een unieke gelegenheid voor inwoners van Vinkeveen en omgeving om meer te weten te komen over de brandweer en andere hulpdiensten.  

Dus noteer alvast in uw agenda op zaterdag 2 september “open dag Brandweer Vinkeveen” 

laatst bijgewerkt op: 2 sep 2023 08:23Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht