Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Agenten De Ronde Venen vreesden tijdens snelwegachtervolging voor hun leven

Datum: 17 augustus 2023
Bron: RTV Utrecht

Mohamed M. uit Antwerpen wordt verdacht van poging tot doodslag op vier agenten van het politiekorps De Ronde Venen. De vier agenten zouden 10 april tijdens een achtervolging over de A2 en A27 meerdere malen door M. zijn geramd. Het Openbaar Ministerie eist twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

Lees ook: Wegpiraat onder invloed en zonder rijbewijs ramt politieauto's op vlucht van Abcoude naar Breda

"We vreesden voor ons leven" en "Ik vroeg me af of ik nog thuis zou komen.", schreven de agenten in een verklaring die vanmiddag in de rechtbank van Utrecht werd voorgelezen. M. gaf tijdens de zitting aan dat hij spijt heeft. "Ik walg van mezelf."

De vier agenten probeerden M. op 10 april in Abcoude aan te houden na een melding over slingerend rijgedrag. M. ging ervandoor met snelheden tussen de 160 en 190 kilometer per uur. Bij de daaropvolgende achtervolging zou M., die in een geleende Opel reed, ook andere weggebruikers hebben afgesneden. Ook zou hij meerdere malen hebben afgeremd op de snelweg tot een snelheid van 30 kilometer per uur, waardoor agenten ook plots moesten remmen.

Tijdens de zitting werden dashcambeelden getoond van pogingen om M. te laten stoppen. Op de beelden is te zien hoe een politieauto geraakt wordt en vervolgens de vangrail raakt. M. zei daar in de rechtbank over: "Op dat moment dacht ik niet na over de agenten. Ik bied mijn verontschuldiging aan, ik ben er zelf overstuur van." Wel ontkent hij dat hij de auto's heeft geramd. "Rammen is een grote term voor mij."

M. werd uiteindelijk in Breda op de A58 klemgereden door de politie. Hij reed de berm in en probeerde nog te voet te vluchten. Op de opnamen van de arrestatie viel gevloek te horen. M. zou volgens de agenten verward zijn overgekomen en ook zou hij hebben gebeten en gespuugd.

De verdachte had geen geldig rijbewijs en een alcoholpromillage van 0,84 in zijn bloed. Ook slikte hij zijn antidepressiva niet. Volgens de advocaat heeft M. een stoornis waardoor hij het risico van zijn gedrag niet kan inschatten. Ook stelde hij dat M. veel dronk vanwege zijn trauma: zijn jongere broer is overleden door een verkeersongeluk.

De rechtbank doet op 31 augustus uitspraak.Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht