Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Grote integrale controle bedrijfspanden Communicatieweg in Mijdrecht

Datum: 13 oktober 2023
Bron: Ingezonden stukken

Gemeente De Ronde Venen heeft samen met politie, douane, Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU), netbeheerder Stedin en het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC) woensdag 11 oktober een grootschalige integrale controle gehouden op de Communicatieweg in Mijdrecht. Tientallen bedrijfspanden zijn gecontroleerd op de naleving van wet- en regelgeving.

Tijdens de controle is op verschillende plekken vastgesteld dat er sprake is van illegale bewoning. Het bestemmingsplan verbiedt bewoning van bedrijfspanden. De gemeente gaat de eigenaren van panden aanspreken hier zo snel mogelijk een eind aan te maken. Daarnaast is in een bedrijfspand een kleine hoeveelheid verdovende middelen gevonden. De hoeveelheid was net iets meer dan de gebruikershoeveelheid. De politie heeft dit in beslag genomen en vernietigd.

Regelmatig controles

Met enige regelmaat vinden verspreid over de gemeente controles plaats waarbij verschillende partijen samenwerken. De Ronde Venen wil een gemeente zijn waar iedereen zich veilig voelt. Controles horen daarbij. Ook kunnen zo netwerken van afnemers, facilitators en leveranciers in beeld worden gebracht. Daarnaast worden er tijdens controles gesprekken met eigenaren, gebruikers en VvE’s van panden gevoerd over wat er leeft in de buurt, hoe zij signalen van ondermijning kunnen herkennen en hoe zij (anoniem) melding kunnen maken bij politie en gemeente.

Bedrijventerrein aantrekkelijk voor criminele activiteiten

Door de ligging en de vaak goede toegangswegen lenen (delen van) bedrijventerreinen zich voor zaken die het daglicht niet verdragen. Denk hierbij aan (het faciliteren van) drugshandel, autodiefstal, illegaal gokken, witwassen en meer. Signalen die kunnen wijzen op ondermijnende activiteiten op een bedrijventerrein zijn:

  • Een specifieke geur bij hennepkwekerijen en drugslabs (anijsachtige lucht)
  • Grote delen van het pand zijn dichtgeplakt, voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken
  • Bedrijven zijn beveiligd met opvallend veel beveiligingsmaatregelen
  • Bij het bedrijf is er voornamelijk activiteit in de avond en nacht of helemaal niet
  • Het bedrijf lijkt eerder een ontmoetingsplaats dan een onderneming
  • Het bedrijf heeft een vervallen uitstraling, heeft vaak een vage website en doet niet aan reclame (op de gevel)
  • Er zijn veel dezelfde soort bedrijven op relatief korte afstand van elkaar 

Signalen melden bij gemeente en politie

Inwoners die iets verdachts zien, kunnen dit bij de gemeente melden via het e-mailadres ondermijning@derondevenen.nl, via de website van de politie (www.politie.nl) of anoniem bij Meld Misdaad anoniem via 0800-7000.

laatst bijgewerkt op: 23 okt 2023 16:42Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht