Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vernieling gedenkteken Hell’s Fury Aalsmeer

Datum: 21 juni 2011
Bron: Gemeente Aalsmeer

Op 4 mei 2011 is in Aalsmeer-Oost het gedenkteken geplaatst ter nagedachtenis van de omgekomen bemanningsleden van het vliegtuig Hell's Fury van de Amerikaanse Luchtmacht. Door vandalisme is dit monument onlangs zwaar beschadigd.

Het gedenkteken bestaat uit een aantal glasplaten en het glas van de voorste plaat is gesprongen. Wethouder Gertjan van der Hoeven: ‘Ik vind het een onbegrijpelijke daad dat het gedenkteken op deze wijze is beschadigd. Voor de nabestaanden van Hell's Fury en de ontwerpers van het gedenkteken is de schok dan ook erg groot.'

De gemeente heeft aangifte gedaan van de vernieling. Daarnaast onderzoekt de gemeente momenteel de mogelijkheden van restauratie en/of herplaatsing. In dit kader wordt ook nauwkeurig onderzocht op welke wijze en met welk materiaal het gedenkteken beschadigd is en in hoeverre hiertegen maatregelen te treffen zijn.

Mocht u getuigen zijn geweest van de vernieling, dan kunt u dit melden bij de politie of de gemeente (telefoonnummer 0297 - 38 75 75).

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug