Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Fietsverlichtingscontrole in Mijdrecht voor meer verkeersveiligheid

Datum: 30 november 2023
Bron: Ingezonden stukken

Samen met jeugdwerk en de politie heeft de gemeente een verlichtingscontrole gehouden in Mijdrecht ter hoogte van het Veenlanden College. Het doel van de actie was om de jongeren bewust te maken van het belang van fietsverlichting en om hen te voorzien van gratis lampjes als ze die niet hadden. De actie was een succes en kreeg veel positieve reacties van de ouders. 

Lees ook: Weekmarkt Mijdrecht verplaatst voor ijsbaan

Juist in de wintermaanden is fietsverlichting belangrijk

Fietsverlichting is niet alleen verplicht, maar ook essentieel voor de veiligheid van de fietsers en andere weggebruikers. Wethouder Vijselaar (mobiliteit): “Vooral in de wintermaanden, als het vroeg donker wordt, is het belangrijk om de verlichting aan te hebben. Veel jongeren fietsen echter zonder verlichting of met kapotte lampjes, waardoor ze een groot risico lopen.” 

De actie is een groot succes bij de jeugd én ouderen

De fietsverlichtingscontrole vond plaats ter hoogte van het Veenlanden College. De handhavers van de gemeente controleerden de fietsen van de scholieren op verlichting. Als de verlichting ontbrak of niet aan stond, gingen ze het gesprek aan met de jongeren en wezen ze hen op de gevaren. Vervolgens stuurden ze de jongeren naar de jeugdwerker, die hen voorzag van een voor- en/of achter lampje. De actie was een fijne aanpak om op een laagdrempelige manier met de jeugd in contact te komen. Daarbij kon de actie ook rekenen op veel complimenten van de ouders die hun kinderen naar school brachten.

Mooie resultaten en ruimte voor verbetering

In totaal werden er 212 fietsen gecontroleerd, waarvan er 68 geen verlichting hadden of niet aan hadden. Dat is bijna een derde van de fietsers, wat aangeeft dat deze actie zeker nodig was. In de toekomst zal de gemeente vaker dit soort controles houden om de verkeersveiligheid in de gemeente te verbeteren.

laatst bijgewerkt op: 30 nov 2023 15:58Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht