Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[VIDEO] Plofkraak Vinkeveen bij Bureau Hengeveld

Datum: 20 december 2023
Bron: Ingezonden stukken

Een explosie bij een juwelierszaak aan de Herenweg blijkt een plofkraak te zijn. Het is de tweede keer voor de eigenaar dat zijn zaak de dupe is van inbraak.

Alarm

In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 december wordt Vinkeveen opgeschud door een luide knal, rond 04:00 uur. De eigenaar van de zaak – die niet in de buurt woont – wordt wakker van het alarmsysteem die verbonden is aan zijn telefoon. Hij bekijkt meteen de bewakingscamera's, daar ziet hij een hoop rook én twee mannen in de winkel. Het is foute boel, dus gaat hij meteen naar de zaak toe.

Video

Klik hier voor de reportage bij RTV Utrecht, Bureau Hengeveld.

Tweede keer

Eerder dit jaar werd dezelfde juwelier ook slachtoffer van een inbraak. Hij heeft sindsdien maatregelen genomen; hij stop alle spullen 's nachts in een kluis. De eigenaar is verontwaardigd dat er dan alsnog inbrekers toeslaan, terwijl er niets te halen valt.

Schade

De inbrekers hebben de deur laten ontploffen, om zo de zaak binnen te dringen. Hierbij zijn onder anderen de ramen en vitrines van de winkel zeer beschadigd geraakt. Het enige dat de daders hebben meegenomen is een hanger van een anker van het merk Rolex ter waarde van een paar honderd euro.

Tips

Weet jij wie deze inbrekers zijn? Of woon jij in de buurt en heb jij iets raars gezien, of misschien camera's waar deze inbrekers mee zijn gefilmd? De politie komt erg graag met je in contact via de tiplijn: 0800 – 6070. Je kan ook anoniem bellen, via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Online tips delen kan via het tipformulier, hier kan je ook beelden uploaden.

Uitzending 20 december 2023. Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

laatst bijgewerkt op: 20 dec 2023 20:40Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht