Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Tiener uit Zevenhoven verongelukt op skipiste

Datum: 27 december 2023
Bron: Ad.nl

Een jonge Nederlandse wintersporter uit Zevenhoven is dinsdagmiddag omgekomen bij een skiongeluk in het Oostenrijkse skigebied Hochoetz. Dat meldt de Oostenrijkse politie. De 14-jarige jongen zou van de piste zijn geraakt en ver naar beneden zijn gevallen. 

Volgens de politie vond het ongeluk rond 13.50 uur plaats op 50 kilometer ten westen van Innsbruck, in het wintersportgebied Hochoetz. Om een onbekende reden ging de tiener over de rand van de rode piste in de buurt van de Kühtailebahn en viel hij zo'n 25 meter naar beneden. Een skiër die in de buurt was, hoorde een geluid en ontdekte de 14-jarige jongen. De man riep onmiddellijk om hulp en klom naar de jonge Nederlander toe.

Reanimatie zonder succes

Een liftbediende en een andere skiër begonnen de jonge Nederlander te reanimeren, schrijven Oostenrijkse media. Zij werden afgelost door de bemanning van een medische noodhelikopter. De reanimatie werd echter zonder succes stopgezet, alle hulp kwam voor de jonge wintersporter te laat. Het onderzoek naar het incident, inclusief de precieze doodsoorzaak, loopt nog.
De gemeente Nieuwkoop bevestigt aan deze krant dat de jongen uit Zevenhoven komt. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten tot dusver geen consulair hulpverzoek te hebben ontvangen na het ongeluk.
 

 

laatst bijgewerkt op: 27 dec 2023 20:51Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht