Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wederom antitankmijn gevonden in Mijdrecht: explosief veilig tot ontploffing gebracht

Datum: 29 januari 2024
Bron: Petershotnews.nl

Maandag is er opnieuw een antitankmijn gevonden in Mijdrecht. Het explosief is door de EOD, Explosieven Opruimingsdienst Defensie, direct tot ontploffing gebracht. Het gevolg: een enorme dreun die maandagavond in de wijde omgeving te horen was. Vorige week donderdag 25 januari werd er ook al munitie gevonden in het dorp en werd de omgeving ontruimd.

De gevonden munitie komt uit slib wat afkomstig is uit de Ringvaart van Haarlemmermeer. Het bedrijf Van Schie aan de Constructieweg zit onbedoeld opgescheept met het slib waarin de munitie uit WOII zit.

Omdat er na de vondst van vorige week donderdag nog steeds munitie uit de WOII wordt aangetroffen in het baggerdepot in Mijdrecht is een gecertificeerd opsporingsbedrijf ingehuurd om het depot nader te onderzoeken en de munitie veilig te laten vernietigen door de EOD.

De aangetroffen munitie wordt veiliggesteld en in beginsel één keer per week door de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Dit vindt plaats op een speciaal ingerichte locatie op het terrein van Van Schie.

De planning is dat deze ruimingswerkzaamheden naar verwachting de komende drie woensdagen rond het middaguur, tussen 12.00 en 13.00 uur, zullen plaatsvinden. Hierdoor zullen er één of meerdere knallen te horen zijn. Dit levert verder geen gevaar op.

laatst bijgewerkt op: 29 jan 2024 23:21Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht