Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Abcoudenaar meldt zich als verdachte na uitzending opsporingsprogramma

Datum: 30 januari 2024
Bron: Petershotnews.nl

Een inwoner uit Abcoude heeft zichzelf bij de politie gemeld na een uitzending van opsportingsprogramma Bureau Hengeveld. Daarin werd aandacht gevraagd voor bankpasfraudeurs die toesloegen bij een vrouw uit Bilthoven. 

De oplichting vond plaats op woensdag 27 september. De vrouw kreeg telefoon van een zogenaamde bankmedewerker. Er zou een lening op haar naam zijn afgesloten, waardoor de vrouw angst wordt aangepraat. Als zij niet de persoon is geweest die de lening heeft afgesloten, moet zij haar pinpassen, creditcards en telefoon inleveren. Na ongeveer een uur aan de telefoon te hangen, komt de koerier de spullen ophalen. Hij installeert iets op haar telefoon, waarna ze hem terugkrijgt. De bankpassen en creditcards ziet ze niet meer terug.

Nog meer leugens

Dan komt de nepbankmedewerker met een nieuw broodje-aapverhaal aan de telefoon. De politie zou net drie mannen aan de kant hebben gezet met een vuurwapen en een notitie met alle gegevens van de vrouw. Twee mannen zouden zijn aangehouden, maar één is ontkomen. Hierdoor voelt de vrouw zich ernstig bedreigd. De zogenaamde bankmedewerker zegt dat de vrouw ook haar waardevolle spullen moet meegeven aan de koerier. Die komt dan opnieuw langs, en neemt voor ongeveer 10.000 euro aan muziekinstrumenten mee.

Buurman

Inmiddels zit de vrouw al uren aan de telefoon. Ze zou worden doorverbonden met de politie, maar dit duurt heel erg lang, waardoor ze een beetje argwaan begint te krijgen. Ze vertelt dan het verhaal aan de buurman, die heeft meteen door dat het foute boel is. Er is vijf keer 1000 euro gepind bij een geldautomaat aan de Vinkenlaan in Bilthoven. De pinner stond op beeld en is 17 januari uitgezonden in het opsporingsprogramma.

Deze verdachte zag zichzelf in de uitzending en heeft zich daarna snel bij de politie gemeld. Het gaat om een inwoner van Abcoude.

laatst bijgewerkt op: 30 jan 2024 09:11Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht