Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[VIDEO] EOD brengt explosieven tot ontploffing: hoor- en voelbaar in De Ronde Venen

Datum: 31 januari 2024
Bron: Petershotnews.nl

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft woensdagmiddag diverse explosieven gecontroleerd laten exploderen in Mijdrecht. Het gaat om explosieven en munitie afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. In de wijde omgeving waren de 'explosies' hoor- en voelbaar. Ook werd de Constructieweg tijdelijk afgesloten.

Tekst gaat verder onder de video.

De explosieven en munitie zijn onbedoeld opgeschept uit de Ringvaart in de Haarlemmermeer. De Ringvaart is uitgebaggerd en de bagger werd naar een slibdepot bij de firma Van Schie aan de Constructieweg in Mijdrecht gebracht. Daar zijn de explosieven, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog, aangetroffen. 

Vorige week donderdag werd er een instabiele mijn die de Explosieven Opruimingsdienst Defensie niet kon verplaatsen tot ontploffing gebracht. Het industrieterrein werd afgesloten en de knal was tot in de verre omgeving te horen. Maandagavond is er ook een explosief gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Een opsporingsbedrijf onderzoekt het slib de komende weken op nog meer explosief materiaal. Wat er wordt gevonden, wordt door de EOD op een veilige plek vernietigd. De gemeente heeft daarvoor de komende drie woensdagen tussen 12.00 uur en 13.00 uur aangewezen.

laatst bijgewerkt op: 31 jan 2024 15:42Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht