Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[VIDEO] Man schiet vier jonge zwaantjes dood: 'Hoe kun je zoiets doen?'

Datum: 27 mei 2024
Bron: Hart van Nederland

Het Noord-Hollandse Aalsmeerderbrug, bij Aalsmeer, is zaterdag opgeschrokken door vreselijk dierenleed. Een man schoot op zijn erf vier zwaantjes dood. Diverse buurtbewoners zagen het gebeuren, waaronder Mila Maarse. Zij kan het nog steeds niet geloven: "Er moet iets misgaan in je hoofd als je zoiets doet."

Tekst: Hart van Nederland

Mila ziet het nog steeds voor zich: "Ik was mijn bed aan het opmaken en opeens hoorde ik knallen. Vervolgens keek ik naar buiten, maar zag ik in eerste instantie niks. Daarna hoorde ik weer schoten en toen keek ik naar de overkant en zag ik de overbuurman in het gras op zijn knieën zitten. Hij was aan het schieten richting twee zwanen met vier jonge zwaantjes."

Excuses

De vrouw was erg geschrokken en rent samen met haar vriend naar buiten: "Inmiddels stonden er ook verderop wat buren op straat. Die vertelden dat er kogeltjes tegen hun raam waren gekomen. Ik ben gaan schreeuwen naar de overkant: 'Klootzak, wat ben je aan het doen? Je bent op de zwanen aan het schieten. Houd ermee op! Ik ga de politie bellen.'"

Vervolgens komt de man naar de overkant varen en biedt hij zijn excuses aan. Hij zegt het nooit meer te zullen doen. Toch wordt de politie ingelicht. "Die is gekomen. In eerste instantie kwamen er vier mensen. Daarna zijn er nog wat bijgekomen om de wapens van de man te inspecteren. Vervolgens moesten wij best een poos wachten totdat de zwanenhulp kwam."

Naar de kerk

De twee volwassen zwanen raakten niet gewond. Al hebben de vier jonkies het niet overleefd. "Het is echt vreselijk. Ik ben dan een grote dierenvriend, maar ik denk dat het voor iedereen gewoon heel erg was. Alle buren waren ontdaan en verdrietig", vertelt Mila tegen Hart van Nederland.

Volgens haar heeft de overbuurman al eerder op ganzen geschoten. "Vandaar dat hij ook meerdere geweren had. Hij wil ze niet op zijn land. Dat is zijn antwoord", legt de buurtbewoonster uit. "Het is een bijzondere man. Al is hij wel heel rustig en een beetje introvert, dus je verwacht niet dat iemand zoiets doet. Vanmorgen ging hij gewoon weer op zijn fiets naar de kerk met zijn vrouw."

Mila zit een dag na het incident nog hoog in haar emoties: "Het is gewoon ongelofelijk en verdrietig. Ik zou graag iets willen doen om het uit mijn hoofd en systeem te krijgen, maar ik weet niet zo goed wat. Het is heel lastig. De buren zij ook nog steeds ontdaan."

Meerdere luchtdrukwapens

De man werd zaterdag opgepakt. De politie bevestigt dat: "Deze man wordt verdacht van het doodschieten van vier jonge zwanen met een luchtdrukwapen. Hij is aangehouden en gehoord. We hebben meerdere luchtdrukwapens in beslaggenomen."

Volgens de politiewoordvoerder bepaald justitie binnenkort over verdere strafvervolging. "De verdachte is zaterdag weer heengezonden. De twee volwassen zwanen zijn door een professioneel bedrijf ter plaatse gevangen en op een andere plek weer uitgezet", aldus de politie.

laatst bijgewerkt op: 27 mei 2024 20:03Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht