Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Tijdelijke afsluiting openbare boothelling Vinkeveense Plassen

Datum: 04 juni 2024
Bron: Ingezonden stukken

De openbare boothelling op zandeiland 4 is van 1 juli tot en met 30 augustus 2024 afgesloten. Tijdens het hoogseizoen is het erg druk op het eiland. De tijdelijke afsluiting is nodig om de parkeersituatie op het eiland beheersbaar te houden en de toegang voor hulpdiensten te garanderen. Booteigenaren die gebruikmaken van de helling wordt geadviseerd hun boot voor 1 juli te water te laten zodat de helling kan worden afgesloten voordat het echt druk wordt.

Lees ook: Vervangen van brug in Demmerik van start

Zandeiland 4 is erg in trek bij dagrecreanten, duikers en mensen met boottrailers die van de boothelling gebruik maken. Vooral in de zomerperiode is het extreem druk op de parkeerplaats. Voertuigen met trailers moeten een groot deel van het eiland doorkruisen om bij de boothelling te komen om daarna de trailer te parkeren. Dit werkt opstoppingen en gevaarlijke situaties in de hand en belemmert de toegang voor hulpdiensten.

Bij wijze van proef heeft het recreatieschap besloten de boothelling in juli en augustus af te sluiten, met instemming van gemeente De Ronde Venen. We begrijpen dat dit een teleurstelling is voor de gebruikers. Zij zullen na 1 juli van een boothelling bij een van de jachthavens gebruik moeten maken. Eigenaren moeten dan eerst een afspraak maken, boothellingen bij jachthavens zijn in de zomer druk bezet. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de helling. De komende weken worden langs de Baambrugse Zuwe en op het zandeiland borden geplaatst om bezoekers alvast te attenderen op de aankomende afsluiting.

Evalueren

Na afsluiting volgt een evaluatie waarvan de uitkomsten bepalend zijn of de afsluiting permanent wordt doorgevoerd in de maanden juli en augustus. Bij de evaluatie is de gemeente nauw betrokken evenals de gebruikers op het eiland, Airdiving en Watersportvereniging Vinkeveen-Abcoude.

laatst bijgewerkt op: 4 jun 2024 11:17Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht