Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Boothelling eiland 4 afgesloten met betonblokken

Datum: 02 juli 2024
Bron: Ingezonden stukken

De openbare boothelling op zandeiland 4 is tot en met 30 augustus 2024 afgesloten. Het recreatieschap plaatste maandagochgtend vroeg grote betonblokken op beide boothelling aan de Vinkeveense Plassen.

Tijdens het hoogseizoen is het erg druk op het eiland. De tijdelijke afsluiting is nodig om de parkeersituatie op het eiland beheersbaar te houden en de toegang voor hulpdiensten te garanderen. 

Zandeiland 4 is erg in trek bij dagrecreanten, duikers en mensen met boottrailers die van de boothelling gebruik maken. Vooral in de zomerperiode is het extreem druk op de parkeerplaats. Voertuigen met trailers moeten een groot deel van het eiland doorkruisen om bij de boothelling te komen om daarna de trailer te parkeren. Dit werkt opstoppingen en gevaarlijke situaties in de hand en belemmert de toegang voor hulpdiensten.

Bij wijze van proef heeft het recreatieschap besloten de boothelling in juli en augustus af te sluiten, met instemming van gemeente De Ronde Venen. We begrijpen dat dit een teleurstelling is voor de gebruikers. Zij zullen na 1 juli van een boothelling bij een van de jachthavens gebruik moeten maken. Eigenaren moeten dan eerst een afspraak maken, boothellingen bij jachthavens zijn in de zomer druk bezet. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de helling. 

EVALUEREN

Na afsluiting volgt een evaluatie waarvan de uitkomsten bepalend zijn of de afsluiting permanent wordt doorgevoerd in de maanden juli en augustus. Bij de evaluatie is de gemeente nauw betrokken evenals de gebruikers op het eiland, Airdiving en Watersportvereniging Vinkeveen-Abcoude.

 

 

 

laatst bijgewerkt op: 2 jul 2024 07:39Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht