Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

'Scheich' bende verdacht van vijf overvallen, ook Mijdrecht

Datum: 11 mei 2011
Bron: dvhn.nl

Groningen/Amsterdam - De twee mannen die zijn opgepakt op verdenking van de spraakmakende overval op juwelier Scheich in Groningen vorig jaar, zouden deel uitmaken van een landelijke overvalbende. Doelwitten waren vijf banken en juweliers.

De mannen van 19 en 21 uit Amsterdam werden vorige maand opgepakt. Naast de twee werden nog zes mannen opgepakt op verdenking van het plegen van overvallen. De acht in de leeftijd van 17 tot 32 jaar zouden de overvallen hebben gepleegd in wisselende samenstelling.

Naast juwelier Scheich in de Groninger Oosterstraat worden ze verdacht van een overval op een bank in Oss, een supermarkt in Landsmeer, en juweliers in Diemen en Mijdrecht. Van de 150.000 euro aan geroofde sieraden uit Groningen, is volgens de persofficier van het openbare ministerie in Amsterdam nog niets teruggevonden.

Het onderzoek naar de Amsterdamse overvallers van Marokkaanse afkomst is nog in volle gang. Justitie denkt een sterke zaak tegen de verdachten te hebben. Er zijn overeenkomsten tussen de wijze waarop de overvallen werden gepleegd. Ook kunnen de verdachten gelinkt worden aan de overvallen door DNA-matches. Verder zijn er, zo zegt een woordvoerder van het openbaar ministerie, tal van getuigenverklaringen.

De overval in Groningen werd vastgelegd door een passant en camera's van het cameratoezicht. De beelden werden bijna een miljoen keer bekeken op YouTube, zie het filmpje bij dit artikel.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht