Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Mijdrecht behaald 1e plaats op wedstrijden in Utrecht

Datum: 08 april 2011
Bron: Ingezonden stukken

Op zaterdag 2 april heeft de jeugdbrandweer van Mijdrecht deelgenomen aan wedstrijden in Utrecht. Op deze dag waren in drie verschillende klassen wedstrijden georganiseerd waarvan de ploegen van Mijdrecht aan de 'junioren lage druk' en 'aspiranten lage druk' deelnamen. Op deze wedstrijddag heeft de juniorenploeg de eerste plaats weten te behalen!

Junioren lage druk:

In een pand van de Reinigings en Havendienst van Utrecht was een brandje uitgebroken. Een medewerker die kwam afsluiten zag wat rook hangen in de gang en ontdekte het brandje. Direct belde hij de brandweer en verbrak snel de verbinding om zelf te gaan blussen. Als deze ter plaatsen kwamen, kwam hij naar buiten met een brandblusser nog in zijn hand. Hij kon de ploeg vertellen waar het brandde en dat er nog meer ingangen waren. Ook kon hij in een ander pand de stroom en gas afsluiten.

De brand was ontstaan in kast in een magazijn. De brand was doorgeslagen naar de garage waar een aantal schoonmaak auto's stonden.

De 1e straal moest ingezet worden op de brandhaard in het magazijn, voor een veilige doorgang van de 2e straal. De 2e straal kon achter de 1e straal langs door het magazijn naar de garage worden ingezet, maar een gemakkelijkere weg was door de 2e straal door de andere deur naar binnen te laten gaan om zo in de garage uit te kunnen komen. De toevoer was 2 lengtes.

De eerst plaats was op deze baan voor Mijdrecht met 821 punten, tweede werd Oisterwijk met 788 punten en derde werd Geertruidenberg met 786 punten. Deze 3 ploegen gaan door naar de volgende ronde.

De ploeg bestaat uit: Bevelvoerder - Tom de Vries, Pompbediener - Stefan Plomp, Aanvalsploeg - Bram Visscher + Nick Stokhof, Waterploeg - Dennis Buizert + Rik uit den Bogaard en Reserve - Willem-Ype van Walraven.

Aspiranten lage druk:

Bij loodgieters bedrijf Koopman was brand uitgebroken in de papiercontainer op de begane grond. De eigenaar ontdekte de brand en belde de brandweer. Probeerde zelf de brand nog te blussen, maar dat mocht niet baten. Als de ploeg ter plaatse kwam, kwam hij hen tegemoet. Hij vertelde waar de container stond en waar je naar binnen kon.

De 1e straal moest ingezet worden op de container voor een veilige doorgang van de 2e straal, welke boven in het magazijn boven de container op de uitbreiding ingezet moesten worden. De toevoer was 2 lengtes.

Als eerst eindigde hier de ploeg van Neder-Betuwe met 1002 punten en tweede werd Oisterwijk met 984 punten. Deze 2 ploegen gaan door naar de volgende ronde. De ploeg uit Mijdrecht eindigde met 862 punten op een achtste plaats en is helaas uitgeschakeld.

Deze ploeg bestaat uit: Bevelvoerder - Robin van Rijn, Pompbediener - Jessy Schaaphuizen, Aanvalsploeg - Patrick van der Waaij + Michel Voorbij, Waterploeg - Thomas van der Vaart + Jorden Outshoorn en Reserves - Jordi Hammer en Bryan Buijsman.

De halve finalewedstrijd voor de juniorenploeg zal in juni plaatsvinden. Hier zal worden gestreden om een plek in de finale op 1 oktober in IJsselstein.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht